30.07.12

Wääääh, våra cleaning ladies är här. Lite läskigt men samtidigt fräsigt att ha städtanter som fixar huset. Man känner sig typ rik och sånt. Kidsen sover just nu också, vilket är ganska skönt. Då får man sig en stund sådär mitt på dan att bara ta det lugnt och typ... äta lunch. Tror T håller på att få feber, han hade 98.1 F i temperatur tidigare vilket är typ 36 grader eller något så vi får se om det blir värre. Då ska han få Tylenol, typ smärtstillande/feberdämpande. Läskigt att den vi har är speciellt för kids så den är flytande och smakar körsbär och T älskar den... Bättre än att han skulle spotta ut den antar jag. När båda kidsen är vakna sen och städtanterna är klara ska vi nog dra ut på en promenad med barnvagnen. Måste out of the house känner jag. Lite jobbigt att jag inte fått min bil än så vi kan typ dra till parken eller biblioteket eller liknande.



Ocean City, MD










My room








Kaching, lön!


Snabb uppdatering fran Ocean City, MD

Har varit pa semester utan min laptop (uhuhuhuhuhu) i nagra dagar nu och av nagon anledning vill inte hotellets wifi funka pa min telefon. Djuuuup suck. Dock har de en dator i lobbyn som jag sitter pa nu med otroligt segt internet. Jaja. Man tar val vad man far. Kommer hem pa fredag eftermiddag, sa da ska jag ta och uppdatera med bilder osv. Men for att summera OC sa ar det varmt, luftfuktigheten ar helt sinnessjuk, och det ar snygga collegekillar javlat overallt. OVERALLT. Herregud.

Skillnader mellan Sverige och USA: Del 1

1. Dricka kranvatten? Skämtar du?!
Ingen här dricker kranvatten. Någonsin. Det är vatten på flaska eller inget vatten alls. Vad jag fatta för att man inte tycker kranvatten "smakar gott". Själv tycker jag mest bara det smakar y'know... vatten.

2. Högerregeln och väjningsplikt, vad är det?
Högerregeln existerar inte här, det är först till kvarn istället. Och väjningsplikt finns, men det är på väldigt väldigt få ställen. Istället har man stoppskyltar överallt, och jag menar verkligen överallt, och ingen stannar faktiskt vid dom.

3. Jag vet att det är rött, men sväng ändå!
Om du vid ett rödljus i en korsning vill svänga höger och det inte kommer någon bil är det bara att köra! Såvida det inte finns en "No turn on red" skylt i närheten. Det är lite obehagligt de första gången, men oerhört praktiskt om man är otålig.

4. Packa påsarna på affären själv? Nej nej nej nej nej nej!
På de flesta affärer, mataffär som klädaffär så packar de varorna åt dig i påsar. Det är väl inte så konstigt på en klädaffär, men på en mataffär? Där är man som svensk van vid att få packa allting själv. Men icke, här i USA blir man allt servad av kassören.

5. 54 dollar?! Den kostar ju bara 50!
Priset på allting här är exklusive skatt. Så när du betalar i kassan läggs det till x antal procent av den totala summan i skatt. Beroende på var du handlar är det olika många procent i skatt på vad du köper. Klädaffärer jag har varit i har skatten varit lite under 4,5%, medan på Target till exempel ligger den på hela 8,5%.
 
6. Status är allt.
Amerikaner älskar att visa upp hur awesome de tycker att de är. Ju större bil desto bättre, till exempel. Eller som i mitt fall så bara råkade den stora släktträffen inträffa samma helg som jag kom till min värdfamilj, och den råkade vara i min värdfamiljs hus. Man måste ju visa upp sin nya dyrt importerade au pair från Sverige liksom...

Naked palette, you're finally miiine!


Driving & Ice Cream Party

Självklart var det inte alls särskilt mycket trafik på vägarna igår. Jaja, ni får väl bara försöka lita på mina ord istället. Ibland är det verkligen galet med folk på vägarna. Bilköer som sträcker sig flera kilometer. Ice Cream Partyt var helt okej, men jag hade huvudvärk så både jag och Elin åkte därifrån ganska tidigt. Körde fel två gånger på vägen hem trots GPS också... Men när jag väl tagit mig upp på the highway så var det lugnt, då gäller de bara att svänga av vid rätt exit så man faktiskt hamnar i Pomona!








Om det är olagligt att prata i sin mobiltelefon då man kör bil i USA...

... är det då olagligt med kamera också? Filed under: Saker Louice tänker på under sina dagar som au pair. Äh who knows. Jag slutade iaf jobba för en timme sedan och har nyss gjort mig klar för att åka till New City på mitt första cluster meeting. Kul... eller nått. Aja, det ska finnas glass så det kan ju inte vara too bad. Ska lite diskret försöka fota vägarna här så får ni se hur jäkla mycket trafik det är KONSTANT. Herregud liksom. (Med min tur kommer det alltså inte vara någon trafik då jag ger mig iväg)




Uääääääh

Kidsen sover, jaha, vad gör man då... Eller ja, J är vaken, men eftersom att min vpappa är hemma vägrar hon umgås med mig. Jaja, då sitter jag väl framför datorn och väntar på att T ska vakna istället. Ikväll är det au pair möte hemma hos min community counselor. Vi ska käka glass och träffa au pairer. Idc, Elin ska dit iaf, och kanske Vanessa och Sabine också trots att de kommer från andra organisationer. Partycrashing, haha.


Nyvaken tjej, börjar jobba om 40 min...


The Au Pair Roller Coaster

As much fun as it is att vara au pair så är det också jäkligt jobbigt. Just nu är min vföräldrar hemma på semester, och J vägrar lyssna på mig då dom är hemma. Hon ska alltid ha mamma eller pappa då istället, och börjar gärna gråta och skrika. Ni fattar grejen. Det är inte särskilt roligt när man försöker jobba, men man härdar. När dom inte är hemma så går allting jättebra däremot. Men kombinera detta med hemlängtan som kommer och går så har du en berg- och dalbana utan dess like. Ena sekunden vill du bara gråta, nästa gå in i rematch och byta till en familj med äldre barn, och nästa så är allting frid och fröjd och du älskar din värdfamilj. Inte är det någon dans på rosor att vara au pair inte. Jag höll på att börja grina imorse utan någon större anledning.

Som dom sa på orientation så går man som au pair igenom olika faser sin första tid i USA. Och den första fasen är nog över för mig. The honeymoon is over. Aja, det är väl bara att suck it up. Saker blir bättre. Just nu är det bara lite konstigt just för att de är hemma på semester. Allting går ju bra då jag är själv med barnen, så. Nä, nu ska jag fortsätta att äta min "lunch". Mina vföräldrar är hos doktorn med T, och J sover just nu. Måtte hon sova länge. Jag behöver en liten stund för mig själv, haha. Vår kyl och frys här uppe har gått sönder så jag dricker Mountain Dew till lunch, äter några ganska äckliga mandlar (de är roasted och saltade, usch) jag hittade i skafferiet och en skiva bröd... utan något på. Det glamorösa livet of an au pair, vettni.

Utslagen

Sitter helt utslagen i min säng efter vad som känns som en riktigt lång dag. Vet inte varför den känns så fruktansvärt lång, men men. Är galet trött. Ska bli så sjuuuuukt skönt att sova. Idag körde jag bil själv i staterna för första gången. Jag och min vmamma took the car out for a spin så att säga så hon kunde se att jag inte är en lunatic bakom ratten, och de gick bra. Sjukt skönt att typ alla bilar är automatväxlade här. Annars skulle jag väl tuppa av. Från min FacebookAtt köra bil i USA kan liknas lite med att få små hjärtattacker med en minuts mellanrum under hela bilfärden. Trettio sekunder om du är on the highway. Tio om det dessutom är mörkt ute och du undrar why the hell det är så mycket folk ute på vägarna.

Det stämmer. Om man är ett nervöst sammanbrott till person som jag är när det gäller bilkörning så. Eller alltså, jag vet ju att jag kan köra bil, men när det är fucking USA (seriously, det är fem miljarder filer på ALLA vägar och folk kör som om dom stulit bilen) och man dessutom kör en huge ass Ford Explorer som inte är ens egen så blir man lite nervig. Och y'know, jag hittar inte här. Tack och lov för GPS.

Drog iaf till köpcentrumet här i närheten, shoppade lite VS yoga pants och fick en gratis mjukishund på köpet för god knows why och mötte sen upp med Elin, den andra svenska au pairen i mitt cluster. Vi såg Magic Mike på bio (omnomnom) och träffade sen Vanessa och Sabine, två andra tjejer i området. Sen höll jag på att dö på vägen hem för det var mörkt och såååå mycket folk ute jämfört med hemma i lilla Sverige vid den tidpunkten på kvällen. But that's another story. Överlevde ju. Nä fan, nu ska jag sova innan jag tuppar av.


Bronx Zoo












Ocean City, MD

Hit ska jag på semester om en vecka. Gött!




Oh yeaaaaah




First week in America

Här kommer de efterfrågade bilderna från min första vecka i New York. Delar av dom. Jag har massa bilder, men jag kan ju inte lägga upp 100+ bilder, ju. Här är allting bra, otroligt väder och kidsen gillar mig. Jätteschysta värdföräldrar. På tisdag åker förra au pairen hem, och mina vföräldrar har även gått på semester nu i två veckor så att jag får komma in i livet här medan dom är hemma. Blir nog inte så mycket jobb då, inte på samma sätt som om då dom kommer jobba iaf. Sedan när vi kommer hem från vår semestertripp till Maryland andra veckan så ska vi kirra en bil åt mig också, gött! Igår var jag iaf och träffade några av de andra au pairerna i clustret, och alla är riktigt trevliga. Idag kanske vi ska på bio och käka fro-yo med den andra svenska au pairen. Får väl se! Först är det släktfest här i huset, kommer typ 60 pers... Yikes.
 

Flygplansresa på åtta timmar


Vår första view av New York skyline


Au pair stereotypen: "Au pairs are pretty, very pretty, young, female, blonde, strong, and easy"


Fick kakor av min värdfamilj under orientation


En excited Frida medan vi väntar i kön att få komma upp på Top of the Rock


Utsikten över Manhattan är som man på engelska säger, "breathtaking"


Times Square

Träffade några poliser och fotade oss med dom, hihi

Sista dagen av orientation

Det är nu sista dagen på hotellet i Stamford. Vi har rast just nu så vi sitter alla med våra datorer och Jody, vår typ lärare, säger åt oss just nu att stänga av våra datorer för vår rast är över. Inte för att någon vill, men vi måste väl. Igår var vi till NYC på en tour of the city. Var riktigt kul men vi var inte hemma förens efter midnatt så man är nalta sliten idag! Vi var upp på Top of the Rock, var i Times Square, såg Ground Zero, och frihetsgudinnan, etc. Och fotade oss med både sailors och poliser! Höhö. "Unga" poliser dessutom. Inte gamla gubbar med donut belly, hahahaha. Klockan tre, om typ fyra timmar alltså så ska vi rulla mot våra värdfamiljer. Min vpappa hämtar mig här på hotellet för att Pomona är bara typ 45 min bort. Skriver mer då, och lägger upp mer bilder!

 

The Empire State

Snabbt inlägg innan jag ska dra ut och kolla in Stamford med Lovisa. Jag är nu i New York, eller okej, Connecticut egentligen. Resan gick super, vi satt bredvid en jättetrevlig fyrtioplussare som själv åkt som au pair då hon var ung och blev kvar i USA och bor fortfarande där. Hon pratade konstant. Sen satt vi även framför ett par jättesnygga tvillingbrorsor, höhö. New York kan summeras i att det är skitigt, rushigt, galet, men alldeles jäkla underbart. Här kommer jag trivas som fisken i vattnet. Hotellet är asfint också, så yey för det!

Park Inn

Chillar i mitt hotellrum och ska alldeles snart sova. Är i Stockholm nu, och imorgon bitti går planet till USA! Känner taggen! Skulle egentligen ha varit på Arlanda hela natten, men min käre fader är paranoid och tror att jag kommer bli rånad eller något och tappa pass och allt. Så han bokade in mig på ett hotell i närheten. Pappas flicka and all that. Inte för att de gör mig nånting, hotellfrukost ftw!


Goodbye, P-town

Det kändes som om det var på sin plats att sätta dit en ny header då jag snart inte alls kommer att vakna upp i Norrland, utan i USA. Väskorna är packade, och ikväll bär det av till Arlanda. Känns konstigt, men ändå så jäkla bra. Igår tog jag avsked från mina vänner. Började kvällen på Nodo, och avslutade den på Kalles. För vad annars ska man göra i lilla underbara Skiteå, förlåt, jag menar såklart Piteå. Nu måste jag ta och städa klart mitt rum. Slog nyss tån på sängen då jag dammsög. Aj.

#taggad_tjej_93


Peroti är schmäll, what else is new?


American flag birthday cake


#nyvaken

Min katt är allt bra söt han! Vaknade nyss och satte mig vid köksbordet vid min bärbara. Tog bara fem minuter så kom han in och satte sig precis bredvid mig på köksbordet! Och bara satt där, haha.

Anyway. Igår fyllde jag nitton! Firade det inte på något speciellt vis, hade hit några tjejkompisar och bjöd på tårta (med USA motiv, såklart!) och sen såg vi Crazy, Stupid, Love och chillade. Min släkt, eller delar av den iaf, var här före det också. Fick bland annat ett jättefint silverarmband av mormor och morfar, som säkert är sextio år gammalt eller nått med tanke på dom, haha. Synd bara att jag inte bär armband särskilt ofta (=någonsin). Men det får stanna i Sverige, för tar jag med mig det till USA har jag tappat bort det inom en vecka!

Idag ska jag börja faktiskt packa ned mina grejer i resväskan. Hittills har jag bara liksom, samlat ihop allting jag ska ha med mig. Men det börjar väl bli dags att faktiskt packa ned dom...




Operation: Tvätta alla kläder, has begun!

Första maskinen med tvätt borde vara klar om tjugo minuter. Sen ska ytterligare en i. Och en till. Och en till. Ja, ni fattar. Måste ju ha rena kläder i USA!

RSS 2.0