H&M Lady Luck webcam picture

It's so pretty! Och jäkligt dåligt målat, all over nagelbanden and shit. Så går det då man är okoncentrerad och sitter konstigt medan man målar naglarna...


Tonight's gonna be a good night!

Händer ingenting speciellt på au pair fronten just nu, förutom att det är typ... sjukligt kort tid kvar tills jag flyttar. Varken jag eller S (min vmamma) kan fatta att jag snart är där, eek! Och nästa vecka fyller jag dessutom nitton. Bland allt detta rush om att flytta till USA hade jag i princip nästan glömt bort att jag snart fyller år. Men att fylla nitton känns inte särskilt speciellt. Det är som en mellanålder, precis som att fylla sjutton. Inte riktigt arton då, och nu är man inte riktigt tjugo. Ska bli intressant att fira min tjugoårsdag i USA nästa år, då jag fyller år fjärde juli. Och fjärde juli är ett liiiiite speciellt datum i USA, som jag hoppas ni vet. Nationaldagen and all that.

Ikväll ska min gamla klass från högstadiet ha reunion. Vi spenderade merparten av över tio år tillsammans, så vi har väl som ett ganska speciellt band med varandra. Från dagistiden till examen från nionde klass. Det här blir dessutom sista gången jag går ut på krogen i Sverige, så förhoppningsvis blir det en kul kväll! Ska väl passa på att fira min födelsedag lite också. Ha den i åtanke åtminstone. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra till veckan. Har inte orken att planera någon stor födelsedagsfest, så troligen så drar jag bara ihop my favorite girls så att säga och typ bjuder på middag och tårta. Behöver inte vara så mycket mer avancerat än det tycker jag.

Nu ska jag snart med le familia och dega runt på kyrkmarknaden. Inte för att det är fint väder eller så... Men men, ska spana efter saker till min vfamilj. Har väl det mesta klart, men är alltid kul att titta och se om man skulle hitta något mer.

USA To Do List

[x] Tandläkarbesök
[x] Hälsoundersökning
[x] Skaffa p-piller för ett år
[x] DS-160
[x] Få hem DS-2019 & SEVIS-kvitto
[x] Visumintervju i Stockholm @ Ambassaden
[x] Fota mig till int. körkortet
[x] Beställa internationellt körkort
[ ] Få hem int. körkort
[/] Köpa presenter till J & T
[x] Köpa present åt mina vföräldrar
[x] Betala flyg- & försäkringskostnader till APiA
[x] Betala visumavgift
[x] Skaffa 'proof of funds' (kontoutdrag)
[x] Skicka in slutbetyg på engelska
[x] Skaffa fullmakt på banken åt mami & papi
[x] Fixa kuvert till visumintervjun
[ ] Köpa bärbar hårddisk
[ ] Skriva packningslista
[x] Köpa resväska
[x] Köpa kabinväska
[ ] Packa
[ ] Flytta till USA!!!

Fina Mac Miller!

Fick just ett samtal från mina fina vänner Fanny och Olivia som just nu är på Peace & Love och ser Mac Miller live. Avundsjuuuuuuuk amen nånting är jag :( Hade jag inte jobbat hade jag såååååå varit där. Först ringde Olivia under Knock Knock, men då hörde man inte så värst mycket. Men sen ringde Fanny under Smile Back och Donald Trump, och då hörde man riktigt bra faktiskt. Uhuhuhuh, vill också. Jaja, jag funderar på att se han och Whiz Khalifa i augusti. Måste dock snacka med min värdfamilj för jag tror jag kanske jobbar då. Nåja, nog ska jag hinna se han live medan jag bor i USA!

Lite lustigt att Mac Miller gick från att vara en artist jag inte alls tyckte om till en av mina favoritartister. Fast då jag inte gillade han var ju bara då jag hört Donald Trump, som fortfarande inte är en låt jag tycker om särskilt mycket. Life Ain't Easy, Smile Back, Missed Calls, Knock Knock, Frick Park Market, Up All Night, etc etc däremot är goa låtar! Speciellt Missed Calls. Den är lite annorlunda än resten, men samtidigt så fin. <3


Vilken jäkla vecka....

Finns inga ord för den här veckan alltså. Hela kroppen bara värker för typ alla oss sommarjobbare. Jag vet inte vad det är, men den här veckan har vi gjort illa oss av misstag mer än sammanlagt HELA perioden vi jobbat. Vi har ramlat av cyklar, blivit attackerad av krattor, slagit huvudena i saker mer gånger än jag kan räkna, och ja... Jag ska inte ens börja räkna upp då vi spillt mat, kaffe, osv på oss själva. Kanske är det för att det är sista veckan, vem vet. Jag håller då åtminstone på att baka nötkokosrutor just nu som jag ska ta med på jobbet imorron. We be fikacrazy, chyeaaah.

Dagen med stort D närmar sig med stormsteg...

Det börjar verkligen slå mig på riktigt hur sjukligt kort tid det är kvar innan jag drar till USA. Två veckor. Två ynkliga veckor innan jag lämnar lilla landet lagom bakom mig för stora fucking batshit crazy USA. För låt oss inte försöka förneka det - USA är batshit crazy. Men batshit crazy på ett bra sätt hoppas jag. Annars skulle jag inte vilja åka dit. Idag hade jag fått mail från min organisation med alla som flyger samma dag som mig. Tre visste jag redan om, tjejen jag flyger med från Stockholm har jag regelbunden Facebookkontakt med. Men bruden från Göteborg visste ingen av oss om, haha. Men de blir gött att vara fem svenska tjejer på Orientation i New York!

De första dagarna i USA är man på en såkallad Orientation, där man får lära sig om barn, första hjälpen, etc. Innan man glider vidare till sin värdfamilj, asså. Man får också dra på en tour of NYC, vilket jag taggar fett mycket!


Happy (early) birthday to me!

Idag har jag hängt med min käre bror. Och mina föräldrar, y'know. Vi drog till Luleå för att han skulle få köpa sig en dammsugare till sin lägenhet. Sen, bam, hade han köpt mig en kamera i födelsedagspresent. Danke, brother! Mamma tyckte jag skulle krama han. Jag och han tittade förstående på varandra och skakade på huvudet. Jag och min bror kramas inte, det borde du veta by now, mamma. Jag ville ha en digitalkamera för att jag vill inte släpa med min systemkamera till USA. Den är så stor. En digitalkamera får ju liksom plats i byxfickan. Fett nice. Den är väldigt fräsig och har till och med inbyggda filter och allt. Väldigt flashigt! En Olympus VG-120 är det, by the way. Kanske inte den bästa digitalkameran on the market, vad vet jag, men jag tyckte den var fin i affären och funkade bra, och den var dessutom inte blodigt dyr. Så vem bryr sig egentligen! Inte direkt som om man använder en digitalkamera till världens mest avancerade fotografering, eller hur. Bara den kan ta bilder och filma är jag nöjd.

Nu ska jag se lite Terra Nova och sen sova tror jag! Jobb imorron, hojja.


Life ain't easy


.
Alfons bästa "bitch face"


Midsummer's Eve

Komplett med en bild från april, because why the hell not. Idag är det midsommarafton. Ska grilla med mina compadres på Djupviken och allmänt chilla och hoppas jag inte blir myggbiten så jättemycket.


Passport and visa received - ready to fly!

Ändrade just min status på min online au pair sida från "Waiting for embassy to return passport" till "Passport and visa received - ready to fly". Känns ganska grejt! I vilket fall som helst, tänkte ägna det här inlägget till att lite kort berätta om min sväng till den gigantiska byggnaden på Östermalm som ser ut som ett fängelse Amerikanska Ambassaden i Stockholm.

Jag och min mamma åkte ned på söndag kväll och var i Stockholm strax före åtta typ. Vi gick och käkade och såg fotboll på sushistället i saluhallen uti Hötorget, inte den som ligger på Hötorget, utan den andra, vafan den nu heter. Tror stället hette Ikki Sushi? Either way så var servitören jättesnäll och försökte till och med ge mig en vägbeskrivning hur jag kunde gå till ambassaden då jag frågade om han visste var man kunde hitta kartor över Stockholm. Hahahahahahahahaha, som om jag tänkte gå till ambassaden från vårat hotell? Yeah right, hur hurtig tror han jag är?

Jag köpte en karta på 7-Eleven av en jättetrevlig göteborgare i vilket fall som helst. För övrigt så var det nog första gången jag varit i Stockholm och jag tyckt butiksfolk osv varit trevliga där. Nästa dag började jag min trek till ambassaden strax efter halv åtta. Min tid på ambassaden var halv nio.

Long story short så skulle jag ta röda linjen mot Ropsten. Pga tekniska problem kom tåget aldrig och jag var tvungen att ta ett annat och istället för att hoppa av på Karlaplan som tänkt så blev det Östermalmstorg. Därifrån sprang/gick jag till ambassaden och kom precis i tid. Phew.

Paniken lade sig då jag väl ställde mig i kön och kunde andas lite. Vad som hände sedan var att man blev kallad ur kön till ett litet hus vid kanten av ambassadens område. Man fick ge dom sitt pass och sen ställa sig bakom en gul linje. Sen då de kollat så man hade en tid fick man visa skosulorna och sen gå in och gå igenom metalldetektor, skanna väskan och lämna ifrån sig all elektronik.

Väl inne i själva ambassaden börja det dryga väntandet. Först fick man lämna ifrån sig sina papper, och sen sätta sig och vänta. Efter kanske en halvtimme så blev jag uppropad som Louice Maria Johansson (felsägning nr 1) och fick gå och ge fingeravtryck. Sen fick jag vänta igen, säkert en timma den här gången. Blev uppropad som Maria Johansson den gången (felsägning nr 2), suck. Intervjun var kort, dryg och ja, kort. Hon frågade var jag skulle bo, hur många barn jag skulle ta hand om, och hur gamla de var. Sen sa hon bara att mitt visum skulle komma om några dagar, jag fick tillbaka mina papper och så var de klart.

Var otroligt drygt att vänta, och de hjälpte ju inte att jag fick explosiv huvudvärk där nån gång efter att jag lämnat fingeravtryck. Men nu är det iaf klart och jag har mitt visum i hand så de känns ganska skönt! Mindre än tre veckor kvar nu. Helt sjuuuuukt.


Hårt att vara mig

Kroppen tycker inte om att jobba på SCA, må jag säga. Känner mig smått som en nittioårig tant med långt framskriden reumatism eller nånting. Musklerna värker, fötterna gör ont, sömnen är bristfällig. Det är hårt att vara mig just nu, förstår ni. Fast nä, egentligen inte. Jag får ju betalt för det här, och SCA betalar sina sommarjobbare riktigt bra, så inte fan ska jag klaga egentligen. Idag har jag skottat flis och annat kraffs på taket av kokeriet, där de kokar pappersmassan? Fliset? Inte vet jag. Jag är uppvuxen med SCA familjen, men vet fortfarande inte hur allting går till. Sedan har vi även tvättat bort pappersmassa från tre meter höga fönster, det var kul tills vi alla blev dyblöta av vattenslangen, det började blåsa, och vi började frysa.

En sväng till stallet senare är jag nu hemma i värmen och har ont i tån (tack Nash för att du råkade trampa mig på tån, verkligen) och håller på att baka. På något sätt så har jag blivit övertalad att baka till imorgon. Jobbfika, and all that. Det är väl tur att jag tycker om att baka, och ännu mer om folk tycker det är gott. Which reminds me, jag borde kolla om chokladen jag satt i vattenbad smält klart ännu...


Visa approved! + Updated to do list

Skriver mer om det imorron, men nu är jag iaf hemma från Stockholm och har kirrat visum! Fast det blir hemskickat om några dagar, men ändå. Var fett drygt dock kan jag ju säga, men det måste ju göras...

[ ] Tandläkarbesök
[x] Hälsoundersökning
[x] Skaffa p-piller för ett år
[ ] Intyg på p-piller
[x] DS-160
[x] Få hem DS-2019 & SEVIS-kvitto
[x] Visumintervju i Stockholm @ Ambassaden
[x] Fota mig till int. körkortet
[ ] Skaffa internationellt körkort
[/] Köpa presenter till J & T
[/] Köpa present åt mina vföräldrar
[x] Betala flyg- & försäkringskostnader till APiA
[x] Betala visumavgift
[x] Skaffa 'proof of funds' (kontoutdrag)
[x] Skicka in slutbetyg på engelska
[ ] Skaffa fullmakt på banken åt mami & papi
[x] Fixa kuvert till visumintervjun
[ ] Köpa bärbar hårddisk
[ ] Skriva packningslista
[x] Köpa resväska
[x] Köpa kabinväska
[ ] Packa
[ ] Flytta till USA!!!

Flyg till Stockholm? Check!

Har bokat min flygresa till Arlanda nu inför flyget till USA. Eftersom att jag har absolut ingen aning om vilken tid på dygnet jag kommer flyga än så flyger jag ned med sista flyget på söndagkväll och lodar på Arlanda hela natten. Med tanke på att en hel del au pairer fått flyga med tidigaste flyget (= incheckning av baggage typ fem på morgonen) så vågar jag inte boka tidigaste flyget på måndag från Luleå, vilket skulle göra att jag är i Stockholm typ sex eller sju. Med min tur kommer säkert min flygtid bli typ tre på eftermiddagen eller nån skit nu.

Såååååå, ingen som vill hänga med mig mitt i natten på Arlanda? Inte? No takers? Fan. Får väl läsa en bok då eller nått.

Ambassaden på måndag!

Sitter här och tittar på mina fina märken från då Lukas kastade av mig igår. Eller snarare var det väl jag som flög av för han blev för excited. Vi travade längs en skogsväg där det finns ett träd som fallit ned och ligger över vägen. Går att hoppa över om man vill. Men jag som inte är någon skillad hoppryttare vill ju såklart inte hoppa då. Long story short så var det omöjligt att hålla in han för att han är STARK AMEN NÅNTING, och då Lukas vill nånting nog mycket så är det mest bara att hänga med. Men det gick bra, så spela roll. Ett blåmärke här och där bara.

Imorgon åker jag och mamma till Stockholm, och på måndag ska jag på Amerikanska Ambassaden för min visumintervju. Har suttit och checkat av så att jag har alla papper och grejs klart idag, är bara kuvertet som är kvar att fixa, men det ska jag göra idag då jag ändå är inne i stan.

Och här är en bild på mig och Elin från studentveckan för att piffa upp ett annars ganska tråkigt inlägg!


Jobb, sova, äta, stallet, USA

Är trööööööött. Har jobbat idag, och sen blev det en ridtur med Alex på kvällen. Jag och Nash blev myggbitna till tusen och hon ville inte eller kunde inte riktigt fatta galopp. Gammal travare and all that. Men det är okej, I love her anyway. Förutom galoppen gick hon riktigt fint idag så, trots myggen. Alltid lika kul att hon kan typ trava lika fort som Lukas galopperar, hahah. Nu ska jag duscha och sen sova!

såsåsåsåsåsåsåsåsåså trött

Klockan är snart halv tolv på natten. Jag sitter i mitt rum. Borde duscha. Orkar egentligen inte. Kanske imorgon? Men fan va jobbigt det blir på morgonen. Så trött. Vill ju bara sova. Idag har det varit full rulle alltså, har typ inte suttit stilla en stund förutom min powernap på eftermiddagen. Började way för tidigt med start av min treveckors stint as sommarjobbare på SCA. 'Få in en fot'-jobb som konsisterar av typ att kratta utomhus och spela kort. Och det får vi betalt för. Aja, det är fan en work out att kratta lös wellpapp som typ växt fast i asfalten...

Efter att jag slutat klockan tre åkte jag en stund senare med mamma och köpte kattmat och handlade middag. Sen när vi kom hem däckade jag i sängen och vaknade då Alex ringde mig. Undrade om hon kunde åka med mig till Tåme sen då vi skulle och rida. Jao, visst gick det bra. Såg att jag missat ett sms från Helena en halvtimme tidigare om att vi kunde fara ut nu. Slängde mig ur sängen och in i bilen och drog iväg till finaste hästisarna ever. Red storhästen idag, han är fan gigantisk. Bred och rund också, så man sitter som i en fåtölj. Vi var ute ganska länge också, men de var bara skönt. Och trots att Lukas var lite sådär som han är (gillar att testa sina ryttare osv) så gick det ändå riktigt bra. Visst försökte han väl testa mig ibland, men han gjorde ändå aldrig något riktigt försök till att dra iväg med mig. Hade han försökt "på riktigt" så hade han lyckats kan jag lova. Han är som en bulldozer den där hästen.

Tog även ett snabbt gympass då jag kom hem. Var riktigt skönt, måste jag säga. Fast nu är jag helt slut i kroppen och kommer typ svimma så fort jag lägger huvudet på kudden! Imorgon blir det mer jobb, och även hämta ut mina slutbetyg! Exciting värre. Not. Aja, behöver mina slutbetyg speciellt på engelska för att få åka till USA om en månad.


Studenten recap

En hög med dåligt redigerade bilder coming your way. Orkade inte fixa varje enskild bild, så de är alla för konstrastiga och mojs. Men jag bryr mig inte, för, JAG HAR TAGIT STUDENTEEEEEN! Eh ja. Vi började dagen med champagnefrukost i Badhusparken där vi frös röven av oss och trotsade vädret som var minst sagt kasst. Sedan gick vi därifrån till skolan och satt igenom massa tråkigt lärarprat och tjaffs om stipendier och skit ingen egentligen bryr sig om. Och till slut, TILL SLUT, klockan 12.16 på ett ungefär fick vi äntligen springa ut. Jag var allmänt överexponerad i den enda bild som blev bra på mig. Coolt. Vi drog och åkte flak och skrek tills rösten inte höll längre, och på kvällen festade vi för sista gången som MP3A. Hade jäkligt roligt på 1906 och drog till slut hem där vid tretiden. Sedan där strax före fyra ringde en dragen Peroti mig, gulle han! Pratade i en timma med han på telefon innan han somnade, haha.

Fler bilder finns på Facebook för den som är kompis med mig där.

För vi har tagit studeeeenteeeeen! Fyfan va vi är bra!

Återkommer med mer bilder imorgon. Eller på söndag. Inte för att typ någon bild blev bra på mig. Nåja.
I need to get out of here

Det är lustigt, tydligen säger flera i min släkt och bland mina föräldrars vänner att de inte tror jag kommer återvända från USA. De tror att jag kommer kära ned mig i nån jänkare, gifta mig och stanna där. Kanske det händer, vem vet. All I know is that jag vill inte bli en av dom där som fastnar i Piteå. Jag vill inte bo här hela mitt liv. Just nu vill jag bara härifrån så fort som möjligt. Inte för att jag inte älskar Piteå, min familj, osv. Men för att jag är so over it. So over vissa människor här som mest bara gör mig arg hela tiden. Fast grejen är den att jag och Piteå har en hatkärlek till varandra.

Om mindre än tolv timmar tar jag studenten. Om mindre än tolv timmar är vi inte MP3A längre. Weird.

To Do List före USA

[ ] Tandläkarbesök
[x] Hälsoundersökning
[x] Skaffa p-piller för ett år
[ ] Intyg på p-piller
[x] DS-160
[x] Få hem DS-2019 & SEVIS-kvitto
[ ] Visumintervju i Stockholm @ Ambassaden
[ ] Fota mig till int. körkortet
[ ] Skaffa internationellt körkort
[ ] Köpa presenter till J & T
[ ] Köpa present åt mina vföräldrar
[x] Betala flyg- & försäkringskostnader till APiA
[x] Betala visumavgift
[ ] Skaffa 'proof of funds' (kontoutdrag)
[ ] Skicka in slutbetyg på engelska
[ ] Skaffa fullmakt på banken åt mami & papi
[ ] Fixa kuvert till visumintervjun
[ ] Köpa bärbar hårddisk
[ ] Skriva packningslista
[ ] Köpa resväska
[x] Köpa kabinväska
[ ] Packa
[ ] Flytta till USA!!!

+ Mycket mer som jag glömt skriva upp här...

Prom


Nike Training Club

Nike just kicked my butt, asså. Jag har no way att ta mig till gymmet idag för båda bilarna är upptagna, och att cykla i regnet till Furunäset kändes inte alltför frestande. Man känner sig ju dock ändå löjlig när det enda jag har hemma är vikter á 1kg. Ett kilogram. Helt löjligt. Köpte dom för hur länge som helst sen, nu lyfter jag ju desto mycket mer så de är ganska värdelösa... Det är väl det bra med gymmet, för där finns det nalta tyngre vikter, haha.

Ikväll är balen. Synd bara på vädret. Miriam kommer hit där nån gång vid två. Innan balen ska jag hinna med att färga håret, duscha, måla naglarna, fara på stan och köpa ett halsband för mamma låter mig inte ha mitt Canuckshalsband (pfffft), sminka mig (hur ens? Eh, I'll wing it), fixa håret, klä på mig den jäkla balklänningen och hoppas att det går att andas på annat vis än typ bukandning, och eh... ja. Lovar att det är något mer.

Nä, nu ska jag röra ihop en sallad till lunch. Är väl tanken. Ska ha lax i den i vilket fall som helst. Och vitlök. Massor med vitlök. Sen kommer jag få gurgla Listerine resten av dagen för att inte skrämma iväg alla på balen med min andedräkt, tjoho!


Ny studentklänning


35 dagar kvar!

Det är ju helt sjukt. Om trettiofem dagar flyttar jag till USA. OM TRETTIOFEM DAGAR!!

#Studenten2012

It has begun. Studentveckan 2012. Och med råge. Media levererade i lördags och gjorde Piteå osäkert. Eller snarare Rosvik, för det var där vi var. Tills vi åkte in på krogen. Så då blev det ju Piteyo ändå! Jag är med på en vimmelbild där jag ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig, men det gör faktiskt ingenting. Fast vi behöver ju inte ge den nå mycket uppmärksamhet. Mitt mål i livet var att inte hamna på P-Town, men hur bra gick det egentligen. Igår, söndag, var vi i Lillpite istället (seriously, mina classmates bor ju fan ute i bushen), men då körde jag så att jag var ju nykter, of course. Avslutade kvällen med att jag droppade förbi hos Fanny som också var nykter då hon har körlektion idag. Vi tänkte skypa med Peroti för att fråga vafan vi sa till han i lördags (vi ringde och sms:ade han, RR, och även RRs bror, men det var av misstag för RR ringde oss från Crilles phone vid ett tillfälle), men Peroti tänkte sova. Happ.

Idag blir det brännboll en stund åtminstone, inte så fint väder. Ska hämta ut min nya studentklänning som posten totalfailade med att leverera (seriously, gå och dö), och svänga förbi på UM för att få ut ett års supply med p-piller. Dom på Apoteket kommer ju tro jag är helt bäng då jag ba: Ja, jag ska ha ut ett helt år med piller! Höh.


Ledig

Vad är planen för idag då? Jadu, plan är inte det rätta ordet. Höh. Vaknade för lite mer än en timma sen och gjorde frukost. Istället för min sedvanliga havregrynsgröt så blev det en varm macka idag med tomatpuré (mycket godare än ketchup!), rökt skinka och självklart, ost. Tryckte även i mig en apelsin, just for the fun of it.

Ska äta lunch med mamma när hon kommer från jobbet, och sen åker jag till Åbyn och är med Alex. Lovade också mamma att jag ska tanka innan jag åker dit. Min plånbok gråter, men man kan ju inte snylta på mamma och pappas bensinpengar för evigt. Inte som om jag måste tanka full tank anyway. DÅ hade inte bara plånboken gråtit, utan även jag.


Igår kväll

Gårdagen spenderade jag med Fanny och en viss Johan Peroti, via Skype visserligen, men ändå. Jag gick först med Fanny och hennes mamma på stan (och impade tydligen på The Body Shops anställda med hur mycket jag visste om sortimentet lol), och sen åkte vi hem till Fanny och började skypa med vår vän i Borås. Det tog ju dock ett tag att förstå vad människan säger, sist vi pratade med han var han mycket lättare att förstå tyckte jag... Jäkla dialekten. Han lärde oss hur man gjorde korintkakor, och vi visade han casa de Wikberg och så. Efter tre timmar la hans internet av en stund och vi tog det som ett tecken på att det var time to call it a night. Men det var väl trevligt! Och där ett tag så hade vi gruppsamtal också och Charlotte var med, haha.


RSS 2.0