Kostnader för att åka som au pair

Typ tre veckor efter att jag lovat svara på den här frågan, lol fail.

Jag är JÄTTESUGEN på att jobba som Au Pair i USA. Det enda jag oroar mig över är hur mycket man får betala egentligen? Hur mycket fick du betala?

Okej, så först och främst skiljer det sig från organisation till organisation. Det här är siffrorna MIN ORGANISATION Skandinaviska Institutet anger. Det är mycket mycket mycket dyrare med t ex Cultural Care, då de tar en programavgift exempelvis. STS är också dyrare vad jag fattat, men inte lika dyrt som CC.

Programavgift 0 kr
Subventionerad flygavgift (€350) 3150 kr
Subventionerad försäkring (€190 ) 1710 kr

Avbeställningsskydd 0 kr
Polisregisterutdrag 192 kr
Hälsoundersökning ca 400-800 kr
Au Pair visum 1120 kr
Internationellt körkort 230 kr

Tilläggsförsäkringar:

Sportförsäkring 400 kr
Reseförsäkring 13:e månaden 840 kr

De här siffrorna stämmer dock inte helt och hållet. Det tillkommer andra saker som inte är med här, och lite sånt. Tilläggsförsäkringarna betalar man inte förens man är i USA, iaf sportförsäkringen. Och jag är rätt säker på att Reseförsäkringen numera är inkluderad i flyg+försäkring, för jag betalade då mer än 350+190 euro. Inte jättemycket mer, men ändå. Någonting man bör tänka på är även pengar till resväskor om man inte redan har resväskor, och flyg/tåg/buss osv då man ska skaffa visum i Stockholm, samt resa till flygplatsen vid avfärd. Jag till exempel var tvungen att flyga till Stockholm för visum, det går på 1000 kronor bara det. Sedan flyga igen, plus bo en natt på hotell när det väl var dags för avfärd. Så ja, det där är de ungefärliga siffrorna. Men all in all skulle jag definitivt räkna med att ha 10 000 kr sparat åtminstone, för då har du även en summa med dig på kontot när du åker till USA. Jag hade 12 000 kr drygt sparat innan jag åkte som au pair tror jag det var (och som jag använde till att betala för allting) och fick sedan betalt för sommarjobb några veckor efter att jag kommit till USA. Det är definitivt värt att spara alla sina pengar från sommarjobb om man kan, för i början vill man verkligen bara shoppa hela. jäkla. tiden.


11.23.12

Ja, nu var det ett tag sedan sist. Har inte varit på världens bästa humör på senaste tiden, och inte känt för att blogga direkt. Mycket hemlängtan just nu, inte direkt så att jag längtar hem till mamma och pappa och så... Men mer ett: Fan vad skönt det skulle vara att åka hem, slippa bo hos dom man jobbar för, börja med livet hemma i Sverige igen. Känns bara så konstigt att mitt liv hemma i Sverige som är pausat medan jag är här. Fast alla andra fortsätter med sina liv. Jag var ju som inne på det hela att jag och Fanny skulle båda ha våra liv som på paus medan vi var au pairer, men så åkte hon ju tillbaka till Sverige och nu fortsätter alla mina kompisar med sina liv.... utan mig. Tur att jag har kompisar här, främst Lexy. Hon är typ min lilla amerikanska klippa här. Spenderar i princip mina helger med henne just nu. Vi är inte identiska på det sättet som jag och Charlotte i princip är samma person, men vi går ihop "like two peas in a pod". Imorgon efter att jag jobbat nån timma ska hon hämta mig och vi ska klaga på omvärlden och dricka en massa alkohol. Får se vad helgen bjuder på, antingen blir det väl någon hemmafest eller favoritbaren i Alexandria. Blir nog inte D.C, för då blir det 18+ klubb och hur kul är det när man vill dricka... Dansa är kul, men jag föredrar att supa. Ahahahah. Studentenminnen alltså.

Vad som hänt sedan sist:

1. This kid at my kids school knows what's up.


2. Fick löjligt billig bensin på en Shellmack i Manassas. För referens så går oftast bensinen på 3.499, inte 3.199.


3. How to humiliate you: DMV style. Ja, vi ska skriva i stora bokstäver datumet du fyller 21. Som om jag inte visste det redan. P.s har äntligen fixat körkortet nu. Jäkla utgångna plåtar på bilen.


4. Thanksgiving. Kalkonen såg rätt hemsk ut då den kom ut ur rökarmojset, men gott smakade det så vafan.


5. Black Friday madness. Har inga bilder på det. Jag kom undan rätt billigt dock eftersom jag bara var in på Victoria's Secret. Kom dock därifrån massa dollar fattigare. Black Friday är dock ett prima exempel på hur galet USA är.

130 days

130 dagar i USA idag. Känns väl inte direkt som någon större milestone, inte jämfört med fyra månader i USA som var förra veckan. Jag hade helt glömt bort det tills jag såg au pairer från min orientation posta om det på Facebook. Oops. 130 dagar firar jag i alla fall med att dinera med Jules och Annie ikväll, två riktigt trevliga tjejer som bor rätt nära mig. Sedan efter middag ska vi och se nya Twilight. I know, kommer vara skrattretande dåligt, men man måste ju som se den ändå. Och om man ska se den kan man likest göra det i bra sällskap!

Late night work

Kidsen sover, och mina vföräldrar är ute på sin date night of the week. Who knows när de kommer hem. Jag är planerad att jobba till strax efter 10 pm i alla fall. Får väl se. Har iaf datorn och en kopp té med mig här i köket så alltför illa är det inte. Var och sprayade mig idag för att bli lite brun och det måste ha varit nå knas med maskinen alltså. I vanliga fall så känner man sig knappt fuktig efter Mystic Tan, men den här gången var jag typ sjöblöt. Inte så det rann, men ändå. Helknasigt. Och ja, jag kör på spray tan. Enda freaking sättet jag kan bli brun, ju. Och hellre det än ligga i ett solarium och få hudcancer. Fast å ena sidan är det väl heller inte så bra att spraya huden med kemikalier. Men eh. Det är FDA godkänt och jag slipper vara blek. Måste dock ha varit nå tokigt idag.

En rolig sak med USA som jag märkt i skillnad till Sverige är att det är poliser jäklat överallt. Bara då jag körde från mitt gym till mitt hus idag såg jag tre polisbilar. Det här är alltså en sträcka på knappt en mil. Hjälper ju inte heller att jag är jätteparanoid över polisbilarna här. I New York gav jag zero fucks about the police för de gav zero fucks about me, men här stannar de ju för fan folk som kör för fort. Damn you, Virginia. Skämt åsido. Inte kör jag någonsin för fort.


Weekend

Var otroligt skönt att få helg igår. Jobbar ju numera lördagar i några timmar. Whopeee-fucking-doo. Har varit en låååååång vecka, eftersom att kidsen hade två dagar ledigt från skolan och jag jobbade två otroligt långa 10+ timmars dagar. Min helg var dock rätt fabulous. Trots jobb på lördag. På fredag så gick jag och ett gäng au pairer ut på Hard Times i Fairfax, en typ sportbar. Trevligt ställe, men en av de få ställena där man får röka inomhus så det är mindre trevligt. Luktade apa när jag kom hem. Upptäckte dock en trevlig sak, cider i det här landet. Av någon anledning dricker de i princip inte cider i USA, fattar inte grejen. Öl i massor, men cider? Icke det. Och det finns inte i närheten samma utbud här. Har lyckats hitta två cidersorter hittills, båda äppelcider. Jaja. Dagens i-landsproblem. Jobbade 10-1 på lördag och degade sen mig igenom resten av dagen i väntan på solnedgång och utgång.

Slutade med att jag drog ut med Lexy på en bar i Woodbridge. Så hörde Kyle av sig att vi skulle komma till Alexandria där han bor, så då drog vi dit och gick på Murphy's med han. Efter last call drog vi oss tillbaka till hans lägga i några timmar och det blev alldeles för sent. Men kul hade vi! Jag spelade högljutt svensk musik över högtalarsystemet without shame, översatte Norlie & KKV låtar i realtime och fick alla att dansa till Maskinen trots att de inte förstod ett ord. Men dansar man inte är man ju en våldtäktsman. Spelade även my first ever foosball game, mig och Kyle mot Lexy och Justin. Gick väl sådär. Fan svårt ju.

Idag har jag mest bara sovit och degat i mitt rum, inte känt för att vara särskilt social med någon. Skönt dock för imorgon börjar trots allt en ny arbetsvecka. Längtar redan till nästa helg, haha. Jag och Lexy växlar vem som kör när vi drar ut, och nästa helg är det hennes tur.


.


Navy Football Game

Spenderade dagen i Annapolis, drygt 1 ½ timme bort i Maryland på the United States Naval Academys fotbollsmatch. Amerikansk fotbollsmatch that is. Var riktigt roligt, om än lite småkallt där mot slutet! Mös med tjejer ur mitt cluster, raggade midshipmens telefonnummer, the usual y'know. Midshipmen är vad killarna (och tjejerna!) som går på skolan kallas, är typ någon låg rank av nånting i the Navy. Dom går ju som college liksom... Jag och Christin skrapade i alla fall ihop hela fem telefonnummer på typ en halvtimma, och en inbjudan till att bli visade runt på campus av två riktigt trevliga killar. Inte illa! Får se om det blir nå av det. Hiskeligt snygga uniformer i vilket fall som helst. Och rätt roligt att vid touchdown av Navy så gjorde the midshipmen push ups i "the endzone". Det tyckte vi var rätt swag!

Skypade nyss en stund med Charlotte också. Hon var hemskt avundsjuk på att jag sett så många killar i uniform samtidigt. Fact is, jag är rätt avundsjuk på mig själv. Ha. Ha. Ha.


Obama steals babies! - V, 5 år

Visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

Back in Virginia

Kom tillbaka till Clifton igårkväll efter några dagar söderut i Williamsburg. Skönt att vara tillbaka. Vi slapp Sandy helt och hållet. Det enda var väl vädret på väg ner till Williamsburg som var mindre kul. Skönt att vara tillbaka dock och komma in i rutinerna igen. Dagen har kantats med skrikande femåringar, Hoedown på kidsens skola, och det senaste Supernaturalavsnittet. Vilket var awesome. Säsong åtta är hittills över förväntningar, måste jag säga. Jag började undra vafan som hänt med Sera Gamble, tills jag googlade det och såg att Jeremy Carver tagit över som showrunner. Det förklarar väldigt många saker. Typ varför säsong åtta faktiskt is shaping up till att vara en rätt bra säsong. Lite många flashbacks visserligen, men de måste ju förklara året som saknas mellan säsong sju och åtta på något vis.

Slutade för tjugo minuter sen och planerar nu middagsplaner. Skulle ätit middag på Outback med Sara, men så var "fastnade" hon i middag med sin vfamilj för de skulle ha gäster etc. Snackat med en svensk tjej i Burke dock, så ska träffa henne istället för middag. Blir gött att prata lite mer svenska än vanligt! Nedan syns typ den enda bilden från Halloween som inte är helt scandalous. Det är vad ni får se från min Halloween, mamma och pappa.


RSS 2.0