Washington Redskins

I got a shirt, and I got a cap. I am going to get into American football whether I want it or not. Steg ett: Förstå vad fan som händer då de spelar. Går framåt. Jag vet ju faktiskt varför de kastar små gula flaggor på spelplanen under en penalty (för att spelarna ska fatta vad som händer och stanna av spelet), och varför de målar svart färg under ögonen (för att det svarta reflekterar bort solljuset och de ser bättre).

För övrigt så typ pajade vårat internet under stormen i förrgår, så det går lite knaggligt just nu. Internet funkar om man kopplar i datorn med sladd och allt, men vårat wi-fi är kaputt. Så jag måste sitta i kontoret om jag vill ha internet. Jobbigt läge ju.


"Does this even match?"

It was one of those mornings. I rushen av att springa ut genom dörren för att få kidsen till skolan och sen skjutsa min vmamma till jobbet så blev min outfit av någon anledning knallrosa mjukisbyxor och armégrön Au Pair In America t-shirt. Och flip flops. Always the flip flops. Stannade till bredvid J som höll på att ta på sig skorna och muttrade 'Does this even match?' vartpå han säger 'Yes, you're okay'. Bless his eight year old heart.

J har en playdate idag efter skolan, så jag och V har a moment to ourselves. Vi ska baka tårta. En rosa tårta, because why the fuck not. Jag ska fråga henne om hon vill åka på Tae Kwon Do, men troligen kommer hon inte vilja. Och min vmamma sa att vi kunde skippa det idag eftersom J inte ska dit heller, men hon ser så attans söt ut i sin outfit.

Jobbar även på att bli favorit au pairen genom bribery (fast nä). Känns som om jag kommer täcka ungarna med presenter i helgen. Fast inte. Jag gillar bara att köpa presenter åt barn. V har ju fyllt fem och av mig kommer hon få ett gör ditt eget läppglans kit, ett cupcakehalsband, och en fancy schmansy gymnastikleotard från GK. Sen får hon ju även en till leotard från GK av mina vföräldrar. Lever ut mina gymnastikdrömmar genom henne, eller vad? Make it or break it, here we come! Sen ska J få en radiostyrd bil av mig och en bok också, eftersom att det bör vara lite rättvist och han får lite grejer också. Inte kul när lillsyrran får alla presenter.

Köpte mig för övrigt ett par B. Makowsky skor på TJ Maxx idag för ynkliga 39.99 pix! Orginalpris låg på typ dubbelt så mycket. Stod även och pillade på en otroligt fin Michael Kors väska, men det får vänta tills jag har mer pengar.

Manassas block party





Organisationer

Hej jag undrar varför du valde att åka med scandinavian institut och om du hade några andra organisationer att välja mellan? Som typ STS au pair care? :D Fördelar/nackdelar?

STS kan jag säga att jag valde bort redan i början då jag inte ville betala in en avgift och sedan kanske inte kom iväg av någon anledning och hade då spenderat onödiga pengar på det hela. Sedan visste jag bara om en au pair som åkte med dom, och visste inte mycket om dom. Jag skulle egentligen åka med CC faktiskt, och hade börjat en ansökan med dom. Men sedan valde jag att avsluta min ansökan med dom och byta till SI eftersom att jag inte riktigt tyckte om CCs pushiga attityd. De ringde så ofta och ville veta om jag var klar med ansökan hela tiden, och jag kände som att hallå, jag vill jobba på den i min egen takt och vill inte iväg till USA förens nästa sommar. Dessutom är SI otroligt mycket billigare än CC, vi snackar flerafleraflera tusenlappar billigare. En sak som jag saknar med SI är dock att de har inte familjer lika utspritt som CC, åtminstone är det vibben jag fått. Nästan alla deras familjer verkar bo på östkusten, vilket är fine, men med CC verkar det som om deras familjer verkligen bor överallt i alla de femtio olika staterna. Inte för att det spelar någon roll nu, jag älskar området jag bor i, men ja, du fattar kanske vad jag menar. Hade jag fått välja om organisation hade jag absolut inte valt någon annan än SI. Jag är helnöjd med dom. Och sedan när du väl är i USA spelar organisation mindre roll tycker jag, då är det mer din community counsellor som spelar roll. Om hon/han är bra eller dålig kan göra mycket för din upplevelse.

.

Har slarvat bort min kamerasladd, därav brist på bilder och inlägg på senaste tiden. Förlåt, förlåt, jag ska leta reda på den. Den är någonstans i mitt rum...

Imorgon ska jag se american football med ett gäng amerikanare, hoot hoot. Kommer fatta noll, men okej.

"I am an au pair from -insert country-, listen to my cute accent!"

Because being an au pair is the best conversation starter/pick up line ever. Amerikaner är helt sjukligt fascinerade av oss icke-amerikaner. Holy shit, kan du mer språk än engelska? Pluggade du TRE SPRÅK samtidigt i skolan?! Ärligt talat så är det bästa sättet att få uppmärksamhet här att prata svenska och vänta på att någon ska märka att du inte pratar engelska, I kid you not.

Igår efter att jag åkt och bytt bil med min vpappa i Reston och lämpat av J hos honom så åkte jag till universitetet för att se da boyz play soccer. En tur som max tar en halvtimma i vanliga fall tog nu istället över 1 ½ timme. Gotta love traffic! Hade tagit ännu längre om det inte varit för att jag är kung på att hitta små omvägar med mindre trafik på. Tog mig dit, Sandra (svensk au pair) virrade runt vid campus och jag försökte guida henne via telefon. Älskar ögonblicket då jag med en stor fet röd skylt prydd 'Au Pair in America' och nästan skrikandes på svenska via telefon gick förbi ett gäng collegekillar som genast gav mig en 'är-du-en-alien-eller-nått' blick.

Matchen var sisådär. Kallt och inte så mycket folk, men alltid trevligt att träffa folk. Imorgon ska jag göra palt till min vfamilj. Min vmammas svar på mitt mail idag var rätt roligt. Jag föreslog att vi kunde äta palt imorgon till middag, och hon som försöker bli så kulturellt inne med Sverige som möjligt skrev tillbaka enbart två ord: YES PLEASE! Härliga människa. Fick även avundsjuka sms från henne då jag berättade att jag låg utslagen på soffan medan isoleringskillen var här. Tufft liv jag har. Imorron ska jag dra en sväng till IKEA. Längtaaaar.

Blir mörkhårig(are) igen

Ikväll är det dessutom fotbollsmatch på universitetet. George Mason vs Navy. Min vmammas kommentar typ då jag berättade om det: Oh wow, lots of boys... then you have to look pretty! What are you going to wear? Hade en något rörig morgon med otroligt cranky barn efter en sen kväll igår, men till slut fick vi iväg dom till skolan. Jag ska sluta rätt tidigt idag också vilket är skönt. Ska hämta kidsen på skolan 3.30, och sen hem för ett snack, byta om till gymnastikkläder för V, och sen skjutsa henne och en annan tjej till gymnastiken tillsammans med J i bilen, åka med J efter det till min vpappas kontor, byta bil och lämpa av J hos honom, och sen köra genom rusningstrafiken till fotbollen, woho!

Igår var det förövrigt storm här. Något djääävulskt. Körde genom spöregnet till min vmammas kontor för att hämta henne från jobbet tidigare då de evakuerade byggnaden. Kul.


.

Hej hej och tack för en trevlig liten blogg! 
Jag har planer på att åka som au pair efter att jag gått klart sista året på gymnasiet nu. Jag skulle bara vilja höra hur du tycker att det är. Är det som du trodde att det skulle vara? Väger upplevelserna upp hemlängtan? Vad är jobbigt och vad är helt fantastiskt? Rekommenderar du att åka även om man uppskattar allt man har här hemma som vänner och familj? Hur har du det helt enkelt? 
Fortsätt uppdatera! Jag brukar kika in varje dag! 
Kram!

Fick den här frågan från Hanna, och tyckte det var lika bra jag bara svarade såhär. First of all, tack för komplimangen! Att vara au pair är inte alls som jag trodde, men inte på ett dåligt sätt. Jag tror att man bygger upp förväntningar för hur ens år ska se ut, och sedan blir det annorlunda helt enkelt. Visst har jag haft det lite tufft med rematch osv, men jag är otroligt nöjd med vart jag är nu, så på sättet jag ser det så hade inte allting hänt hade jag troligen inte hamnat i min nuvarande (underbara) vfamilj, och i det här området som jag fullkomligt älskar! Själv har jag knappt haft någon hemlängtan alls ännu, så det kan jag inte riktigt svara på. Ibland är det jobbigt, de dagar då barnen är på dåligt humör, eller verkligen inte lyssnar, men sakerna du gör utanför jobbet väger upp för de dåliga dagarna då och då. Bara själva grejen att vara on your own och i USA tycker jag är rätt fantastiskt. Även om hela "oh my god, jag är i USA!!!!" försvinner efter ett tag då man vant sig vid landet. Jag tycker absolut att man ska ta chansen att åka om man kan. Om det inte funkar och man åker hem, so what? Du försökte ju åtminstone och bara det tycker jag är fantastiskt. Jag har det riktigt bra var jag är nu, jag älskar området, min vfamilj och speciellt att bo så nära ett universitet, haha.

Social security number

Nu kan jag skaffa bankkonto och sedan körkort, woho!

o

Frågor?

Tänkte bara nämna snabbt att om du någonsin har någon fråga om mig, mitt liv här, att vara au pair, vad som helst så är det bara att fråga! Kommentera på ett inlägg, eller om du vill så kan du maila mig på [email protected]. In fact, om nån känner att dom har en fråga nu kan ni bara kommentera på det här inlägget ju! :-)

09.16.2012

Lätt bästa bilden på mig ever, eller hur? Idag har jag Red Cross CPR class, en hjärt- och lungräddningslektion man måste ta i mitt cluster. Den är av Röda Korset och min organisation erbjuder den gratis (i vanliga fall kostar den 75 dollar) till alla au pairer om de vill gå den. However, min counsellors regler är att alla ska ta den. Tycker jag är bra, för CPR lektionen man får under orientation är kass.

Ska bege mig ut om ett tag, cruisa förbi Starbucks och sen bege mig till Alexandria där den hålls. Tar typ 45 minuter så det är bara att köra på! Fast trafiken bör åtminstone vara rätt lugn uppe på The Beltway (en stooooooooor väg som går som i en cirkel runt hela Washington D.C området) eftersom att det är söndag och rätt tidigt.


Det blev en raklugg igen

Hann knappt med att vi bestämde att jag tydligen skulle klippa raklugg igen. Oh well! Vettefan hur människan tänkte med stylingen dock, hon typ flikade ut topparna och jag ba: Åh gud, 70-talet ringde och ville ha tillbaka sin styling...




It's the weekend!

Avslutade just dagens jobbpass med att natta barnen. Mina vföräldrar hade date night, så jag och kidsen åt pizza (mina vföräldrars idé för att fira att det är helg, i princip det enda onyttiga jag sett dom äta sen jag kom, haha!) och såg en film (The Toothfairy). Eller ja, de såg film och jag diskade lite, satt en stund vid datorn, sådana saker. Sen var de bums i säng!

Imorgon ska jag klippa mig för första gången här i USA... Herregud. De som känner mig riktigt väl vet att jag avskyr att klippa mig, blir i princip aldrig nöjd. De senaste gångerna har jag dock varit nöjd för att jag hållit mig till en och samma frisör, en underbar frisörelev på en frisörsalong i Piteå. Men imorgon, då jäklar, då ska jag klippa mig hos Karen på VA Spa & Salon nere i lilla Clifton Village. Ska bli spännande, men enligt recensioner så ska de vara bra, så fingers crossed!

Ny design on the way

Arbetar på att fixa till min design till nånting nytt så därför ser de rätt tokigt ut just nu.

Beautiful surroundings

Måste ju bara påpeka hur fint det är där jag bor nu. Minus den gigantiska mansionen på våran väg som verkligen tar ifrån den i övrigt lantliga känslan... Man undrar ju hur de tänkte där. "Eyyy, låt oss bygga ett gigantiskt hus här mitt bland alla mysiga 50-tals hus med lantlig stil!!". Fast nä.

Petade just iväg lilltjejen på gymnastiklektion, vi växlar med en annan mamma om att köra varje vecka. Så i måndags var det vår tur att hämta hennes dotter/släppa av henne hemma efteråt, och idag kör hon. Helt ok. Killen är hos grannen och leker med deras barn, ska gå över om typ en kvart och säga åt han att han måste komma hem om en stund för han har simning 6.30. Och vi måste åka härifrån typ 6. Och efter jag kommit hem därifrån är jag off for the day! Inte för att jag har något att göra efter jobbet lol.. Lonely_girl_93. Måste skaffa mig nå kompisar här, hahah.






Grocery shopping in the USA

Älskar att mina vföräldrar bad mig åka och handla färsk frukt, broccoli och mjölk idag medan ungarna är i skolan och detta är vad jag kom hem med: Mjölk, två gigantiska kronor broccoli, persikor, bananer, jordgubbar, avokado, granola bars, rostade mandlar, müsli, jordnötssmör, bröd, etc. Jag minns inte ens allting på rak arm. Blev a total of 52 dollar typ, höh. Var inne i mataffären i en timme typ. I can't help it, jag älskar att kolla på allt annorlunda de har i affärerna här! Och jag lyckades undvika att köpa mig glass trots att jag verkligen ville... Det hjälper att bo med en familj som äter nästan enbart nyttig och ekologisk mat, ibland borderline LCHF. Tror jag ätit typ pasta eller ris eller nått två gånger sen jag kom hit. Give me my caaaaaarbs!

9/11

Ofattbart att det är hela elva år sedan 9/11. Ännu konstigare kändes det att jag inte sett någonting 9/11 relaterat hela dagen. Trodde de skulle vara more of a big deal, liksom. Kanske är mer så i typ New York? Jag såg dock en sak, en medelålderskvinna som gick runt med en amerikansk flagga. Såg mest bara tungt ut dock... Jobbade några timmar på förmiddagen (J hade ett doctor's appointment), och hade sen ett break till 3.30 då alla kom hem från skolan. Egentligen skulle de varit Tae Kwon Do då, men V var så grinig så vi skippade det och lekte utomhus istället. Gjorde läxor, lite sånt där tills jag finally slutade klockan 8. Jag jobbade 9 timmar idag kom jag fram till efter att jag räknat, men det känns inte alls som det. Breaken man får mitt på dagen hjälper verkligen känner jag!

Imorgon jobbar jag en timma på morgonen med att få kidsen till skolan, sen ska jag skjutsa min vpappa till jobbet (hans bil gick sönder igår) innan jag ska och fixa social security number med min counsellor. Hon gör det med de nya au pairerna en gång i månaden så jag kom precis i tid för det.

(Orka att jag inte lyckades posta det här igår av någon anledning...)

Before/after

Jag och Elin drog en chocolate fondue hos D&B min sista vecka i New York.






Au Pair in America Picnic

Det här är vad som händer när de har ansiktsmålningAPiA picknicken, som mitt cluster lustigt nog tydligen inte medverkade i egentligen. Men jag "känner" ju en familj i Manassas, VA (de som följt min blogg sen matchningsprocessen vet exakt vilken familj jag talar om), och de sa åt oss att komma dit. Vi trodde att våran counsellor bara glömt att maila detaljerna eller något, men tji fick vi. Aja, det var trevligt ändå och kidsen hade kul. Undrar vad mitt cluster hittade på... För de skulle göra nått, men tydligen inte picknicken.


I'm in Virginia, bitch!

Jag har anlänt i Virginia nu. Har inte riktigt tid att dra någon lång berättelse men här är den i korta drag: Bussturen gick bra, min buss in till city var försenad men jag hann ändå med god marginal att ta mig till bussen till Virginia. Sov och läste mest hela vägen till Virginia. Min vpappa och båda barnen mötte mig vid bussavsläppet och vi drog till en italiensk restaurang i närheten, Piola, för att äta middag. Där mötte vi K, min vpappas 26-årige son från ett tidigare äktenskap. Efter det så körde vi runt i D.C en snabbis så jag fick se lite hur det såg ut, och sen drog vi hem till mitt nya hus. Det är väldigt lantligt, men ligger väldigt nära allt annat så det spelar inte så stor roll. Rätt mysigt att bo som på landet, men fem minuter bort så är man i civilisationen direkt. Mitt rum är inte helt klart än, men det spelar ingen roll. Allting går bra, och jag hör av mig igen så fort jag har "gotten settled in".

The last few days of New York

Jag ber om ursäkt för bristen på inlägg de senaste dagarna, men det har varit mina sista dagar i New York och jag har i princip varit ute varenda kväll med vänner efter jag slutat jobba. Nä faktiskt så har det verkligen varit varenda kväll. Men det är så det ska vara. Igår sa jag mitt sista hejdå till alla i det som varit mitt hem de senaste två månaderna. Vi gick på The Cheesecake Factory, och sen hängde vi på en fest hemma hos en annan au pair och drack Corona med myggen. Ingenting jämfört med myggen i Sverige dock, kan jag lova. Idag packar jag det allra sista innan det klockan tio bär av in till city med bussen, och sen går bussen till Virginia klockan två. Ska bli intressant... Har haft tre mardrömmar i natt om att jag missat bussen. Men nog går det säkert bra!


Ticket to Virginia? Check!

Bokade nyss min bussbiljett till Virginia för nästa vecka. Kommer åka med bussbolaget Vamoose, och eftersom att jag hatar åka buss längre sträckor (hej, bussturen till/från Peace & Love!) så valde jag sjävklart att punga ut 30 extra dollar för att åka med en av deras guldbussar, typ som första klass men i bussformat. 60 dollar (ca 400 kr) blev slutsumman och de är inte så pjåkigt egentligen. Visst kan man komma undan mycket billigare om man skulle åka med typ Megabus, men då är det inte business class, och dessutom går Megabus bara till D.C. Bussen jag åker med kommer släppa av mig i förorten, ca 30 min från där jag ska bo.

Ska bli jäkligt intressant att släpa mina resväskor från Port Authority där min buss från förorten kommer in i NYC till där bussen till VA avgår på 30th st. Inte för att det är svårt att hitta (NYC måste ju vara den enklaste staden i världen att navigera sig i till fots), bara ta sig från 8th ave till 7th och sedan är det rakt ner från 42nd till 30th. Mer att mina väskor kommer väga så jäkla mycket. Tack och lov att jag slipper flyga.

Var för övrigt inne i city idag med brudarna. Vi hängde i downtown och Brooklyn och avslutade med att gå över Brooklyn Bridge. Måste ju som göras. Visar bilder imorron!

I regret nothing

Brb ska inte köpa någonting mer på typ en månad nu. Men nu har jag åtminstone accomplished a goal in life, att äga en bh från Victoria's Secret. Fast jag vettefan om den är så mycket skönare än vilken annan bh som helst. Får hålla vid tanken att i Sverige hade den varit mycket dyrare än dryga 430 kronor, vilket 62 dollar är. Också lite mer än en fjärdedel av denna veckans lön. Aj.

Köpte även lite mer tjaffs när jag för första gången var i shoppingcentret på typ en vecka. Pengarna bränner ju i plånboken då man nyss fått lön, vettni. Visar bilder imorgon, I swear. Eller ja, senare idag egentligen för de flesta som läser min blogg går ju via svensk tid...




And I wondered to myself...

Why the hell har jag så många endollarsedlar i plånboken? Löjligt. Har även en gigantisk och växande hög med mynt på mitt nattduksbord. Ska ge mig på jakt efter en spargris idag tror jag. Använder nästan aldrig mynt ändå så. Igår var min sista helg här i Rockland County, så ett helt gäng av oss au pairer drog ut på Pour House. Standard. Höll på att inte komma in för vi kom senare än vanligt, men dra på med "I'm Swedish, I don't know anythiiing!" så går det bra. Lustigt att de var så kinkiga igår, vanligtvis så bryr de sig verkligen inte ett dugg. Var även på Woodbury Commons före det, ett område med massa outletbutiker. Blev dock inte så jättemycket shopping för min del, köpte bara ett par vita Converse och två linnen från American Eagle.




RSS 2.0