30.04.12

Kanske borde börja packa till Valborgsfirandet i Skellefteå. Åker om lite mer än en timma. Nu ska vi ju bara vara där över natten så det är basically kasta en hög med grejer i en väska bara. Men ändå.

Cirkusartisten Louice

Nä men, seriöst alltså. Ibland undrar jag. Hade ju mailat tillbaka svar på frågorna till Pomonafamiljen utanför NYC, och hade fått svar imorse. Tänkte att de säkert inte skulle gilla mina svar, och såg att de skrivit ett väldigt kortfattat mail. Men tji fick jag, för de älskade tydligen mina svar och ville jättegärna skypa. Alrighty then! Kan ju inte skada att skypa med dom. Så det verkar bli nästa lördag.

Jag undrar om värdfamiljerna är medveten om hur många familjer vi au pairer pratar med på en gång. De flesta värdfamiljer samtalar ju med flera au pairer samtidigt, men om de är medvetna om att vi pratar med flera familjer? Det är ju knappast så att de är helt pantade och inte fattar att vi kan matchas med flera familjer, don't get me wrong, men... ja. Kan de se hur många familjer som är intresserade av mig? På ett sätt undrar jag inte ibland om CCs system att du bara kan prata med en familj åt gången är bättre. Men samtidigt inte, för på så sätt kanske man går miste om en riktigt bra familj bara för att man pratar med en mindre bra just då.

Men i alla fall, just nu har jag alltså två skypesamtal inbokade (tisdag med CA, lördag med NY) och väntar på responsmail från Virginia. Skickade mamman ett mail i lördags efter vårat samtal att jag verkligen gillade dom och fortsatte gärna att prata, men eftersom att jag bara har hennes jobbmail så har hon ju inte kunnat svara förens tidigast idag då hon är på kontoret. Intressant nog så har hon en senatornsnamn.senate.gov mailadress, vilket jag tycker är lite kul. Jag ska inte skriva vilken senator hon jobbar för though, förutom att jag tycker han suger, hahahaha.

Match #6 och #7

Gode gud, två matchningar på en och samma dag. Jag jonglerar alltså tre familjer just nu. Börjar känna mig som en cirkusartist. Och av all engelska jag skrivit och pratat de senaste dagarna börjar jag särskriva allting på svenska. Herregud, hur ska det bli efter ett år i USA då? Jeebz.

Match #6 - Pomona, NY
Mamma som är sjuksköterska, pappa säljare åt ett spritföretag (no joke).
Två barn, 2-årig flicka, J, och en sex månader gammal pojke, T. No pets.

Fick mail från dom här precis innan jag skulle på bio med Johanna och Carro. Inte var det heller bara ett vanligt värdfamiljmail, nä då, de hade typ fem miljarder frågor (okej, nio) som jag prompt ville hinna svara på innan jag åkte in till centrum. Mina syner på barnuppfostran, min familj, vad jag gör om dagarna, allt möjligt. Hann på att bli sen till bion p g a det, haha. Rent spontant så är det en fin familj, ja, men jag fick inte direkt någon överväldigande känsla från dom som jag fick med t ex Darienfamiljen och Manassasfamiljen. Men jag har svarat på deras mail och vi får se vad som händer där.

Match #7 - Laguna Beach, CA
Pappa som är advokat, mamma som är hemmafru (shocking, haha).
En 2-årig pojke, V, och en nyfödd-ish (15 veckor) pojke, C.
Två hundar, labradorer typ, vad jag fattade.

Det här var typ jag när jag såg var den här matchningen var: OIJAIOhnsiuafhidg LAGUNA BEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAACH SDOFIDOGHDGIDFIF. Ord kan inte riktigt beskriva spasmen jag fick. Don't get me wrong, man ska absolut absolut ABSOLUT inte välja familj efter var de bor, men det kommer inte stoppa mig från att freaka ut när jag får en matchning i mothaeffing Laguna Beach. Och ärligt talat, as much as jag kan drömma om att det här vore den perfekta familjen för mig så tror jag inte att den är det. En av sakerna de skrev i sitt essay var att de absolut inte ville ha en au pair som röker, dricker, eller festar. Okej, jag röker inte, men jag både dricker och festar. Jag är ju inget direkt party animal, men jag kan absolut inte säga utan att ljuga att jag är nykterist och aldrig går ut på krogen direkt. Vet dock inte hur strikt dom är med det. Är ju inte som om jag får dricka i USA ändå (21 års gräns, y'know), eller planerar på att festa varje helg där, lol. Mailade tillbaka och sa att jag var intresserad att prata med dom dock. Är nyfiken på familjen, och skulle vilja prata face-to-face med dom. Då får man ett bättre feel på vad för sorts familj det är.

Edit: Och i mailet som pappan just skrev till mig skrev han "We are not talking with any other au pair so please consider this a very serious inquiry". Oh lawd, Laguna Beach, you strokin' mah ego. Skypesamtal på tisdag klockan 18, ch'yeaaaaah.

Har just skypat klart med Virginia

Det kändes riktigt riktigt riktigt bra, faktiskt. Vi snackade ganska öppet, inte alls särskilt intervjuaktigt. Det var inte typ dom ställer en fråga, jag svarar, jag ställer en fråga, dom svarar. Utan vi pratade mest bara på och ställde väl frågor ibland. Tyckte ändå jag fick svar på det mesta, förutom kanske om de har wi-fi i huset och sådana där småsaker, men de flesta familjer har ändå wi-fi, så det borde vara tjill isåfall.

Schemat var ganska bra ändå för att vara ett så pass litet barn med två working parents. Eftersom att mamman jobbar ganska sent (hon pendlar mellan Manassas och Capitol Hill i Washington D.C) så sover pojken ganska sent så att han ska orka vara vaken när hon kommer hem på kvällen. Och pappan slutar jobba kring fem. Så schemat skulle vara typ 11-17. Not too bad. Och en helt fantastisk sak var ju att au pair sovrummet har en walk-in closet! ;) Skulle ju inte sitta helt fel, haha. Och grannarna har tydligen en 22-årig son som när de började titta på au pairer "erbjöd sig att titta på bilder på dom och hjälpa dom välja en au pair", hahahaha.

File:Another look at downtown Manassas, VA IMG 4341.JPG
Downtown Manassas! Bild från Google.com, of course.

Skypesamtal snart!

Sitter här och väntar på Skypesamtal från Amerika! Ska prata med familjen från Manassas, Virginia. Ligger utanför Washington D.C. De skulle ringa klockan ett (sju på morgonen deras tid) så om lite mindre än en halvtimma! Och vad tycks om nagellacket?! Det är verkligen orange som jag vet inte vad, haha. Har inte använt det på jättelänge för att de är så pass skirt. Neonlack tenderar att vara det. Tror jag har fyra lager och det är fortfarande VNL (visible nail line, så att man ser kanten mellan nageln och den vita nageltippen). Det är Sun Worshiper från China Glaze sommarkollektion 2010, Poolside. Går att få tag på via eBay för en billig peng. Avslutade även med ett transparent lack med guldigt skimmer (som jag glömt namnet på, men det är ett gammalt China Glaze nagellack iaf) i för att ge det lite mer liv. Fast det syns inte i bilden, mest bara i direkt solljus.
Manassasfamiljen

Skypesamtal bokat för på lördag klockan ett på eftermiddagen! Hoppas min förkylning blivit bättre tills dess. Vill inte sitta och nysa och hosta mig igenom hela samtalet.

The Kane Chronicles

Sitter här och nyser typ fem gånger i minuten. Greeeejt! Alltid lika kul att vara dödsförkyld. Speciellt då vi har projektarbetesredovisning idag och jag helst skulle stanna hemma för jag känner mig som döden själv. Nåväl, får härda. Om det inte blivit bättre tills imorgon stannar jag nog dock hemma då.

Hade fått mail från Manassasfamiljen imorse också, vi ska skypa trots att de vill ha en au pair i maj. Hon trodde att de nog skulle kunna fixa med barnskötandet tills jag kan anlända. Alrighty then. Det skadar ju aldrig att prata med dom liksom, även om det känns som den här familjen kommer falla igenom. Men vi får väl se.

Morgonen hittills har jag spenderat med näsan i en bok som jag lånade av Miriam igår. Den är skriven av en av mina favoritförfattare, Rick Riordan. Det är han som skrivit Percy Jackson-serien bland annat. Okej, det är egentligen typ barnböcker, men jag bryr mig inte, haha. Boken heter The Red Pyramid i alla fall. Det är den första boken i The Kane Chronicles, Riordans bokserie om egyptisk mytologi. Har dock bara hunnit läsa några kapitel ännu!
Match #5

Fick mail om en till familj idag, gjorde en otherwise ganska crappy day lite bättre!

Manassas, VA


Pappa som är polis, och mamma som är sekreterare åt en senator
i amerikanska kongressen. Har en pojke, K, som fyllde ett år idag.
Hade även två stycken hundar, Boston Terriers.

Fick det här mailet under en av pauserna till CSI. Fin familj, söt unge, båda föräldrarna är intresserade i vapensporter, typ prickskytte. Tyckte det var lite kul, för jag har ju länge velat testa det. Tyckte det var ganska fränt att mamman är sekreterare åt en senator, tills jag kollade upp han och såg att han var republikan, emot abort OCH homoäktenskap och väldigt konservativ, hahaha. Inte för att det reflekterar hur familjen är, självklart inte! Tyckte bara det var lite intressant att hon valt att jobba med någon som är emot det. Jag är ju pro-choice och definitivt för legaliseringen av homoäktenskap i hela världen. Problemet med familjen är dock att de vill ha en au pair redan i maj... Undrar bara, missade de den delen att jag inte kan åka förens allra tidigast, och då menar jag ALLRA TIDIGAST, i juni? Jag tar ju inte studenten förens då. Nåja... vi får väl se hur det utvecklas!

Den här morgonen alltså...

Den kunde ju inte ha börjat sämre, verkligen inte. Pappa väckte mig klockan sex, trots att han sa sju till mig igår. Vancouver har blivit eliminerade ur slutspelen (fuck. my. life.), och jag är så förkyld att jag vill dö. Och för att top off my morning off hell så hade jag fått mail från Connecticutfamiljen att de har valt att vänta med att skaffa ny au pair p g a vissa anledningar, så det sket sig ju också och jag står återigen utan familj. Hoppas det kommer fler matchningar nu i veckan... Ja, och vad mer hände då. Jag har magknip för att jag ätit jordnötssmör på morgonen. Jag glömde nyckeln till mitt skåp hemma, fick knipsa låset, och halva bussresan till skolan satt vi fast bakom en epa. Den här dagen är så måndag att det inte är sant. Blöh.

21/04/12

Fick just mail från familjen i Connecticut, de har inte matchat med en annan au pair. Phew. Jag mailade dom tidigare för att fråga om de gjort det, och de skickade nyss ett snabbt litet mail där de skrev att de var påväg ut nu (säkert lördagslunch med familjen skulle jag gissa på) men att nej, de hade inte matchat med nån annan, och de skulle skriva ett längre mail då de kom hem igen. Så mest troligen var det som jag misstänkte, att efter en vecka försvinner matchningen om man inte bestämt sig för att matcha (förvirrande att det heter matchning och att matcha trots att det är två helt olika saker... kanske man borde skriva ett inlägg om?).

Ikväll ska jag iaf på bio med mamma, vi ska se den nya American Pie-filmen. Den kommer säkert vara riktigt jävla dålig, så jävla dålig att den är bra. Inte bra-bra, men liksom.. patetiskt-rolig-jag-förstår-inte-varför-jag-ser-den-här-bra.

Match #4

Imorse när jag vaknade så hade jag fått en till matchning. Tog dock halva dan innan jag faktiskt kunde se deras info, för att Au Pair in America har haft nå tekniska problem.

River Vale, NJ
http://pix.epodunk.com/locatorMaps/nj/NJ_18728.gif


Mamma som är projektledare av något slag, pappa som är ingenjör.
Tre barn, en pojke 6 år, I, en flicka 2 ½ år, S, och en till flicka på två
månader, A. Hade även hund och lite lustigt, en fågel av alla djur.

Det här verkade vara en riktigt trevlig familj, med bra familjevärderingar, men jag har redan mailat dom och sagt att jag inte är intresserad av att prata med dom. Vilket sved, för det var en fin familj. Men saken är den att deras yngsta är två månader, och båda föräldrarna jobbar heltid. Jag skulle alltså ha full care av en två månader liten knodd. Jag har lite erfarenhet av nyfödda, ja, men absolut inte nog mycket så jag skulle känna mig helt säker och trygg i att ha hand om ett såpass litet barn alldeles själv.

In other news så har min matchning med Connecticutfamiljen försvunnit från sidan?! Hoppas bara att det är pga tekniska fel eller något, för jag gillar verkligen verkligen verkligen den familjen. Och jag fick ju ett mail från dom bara häromdan att de var otroligt intresserade av mig. Har hittills inte fått något mail av dom att de matchat med någon annan au pair eller nått, så jag vet inte... Har dock ett vagt minne att jag hört att en matchning försvinner efter en vecka om man inte "valt varandra" då, så de måste kanske trycka att de är intresserade av mig igen. Får se vad som händer!

@ school

Sitter på skolan. Har hål. Det där är min graflärare Sara i bakgrunden, by the way. Hon har lektion med tvåor just nu. Funderar på att gå till bibblo och låna boken jag funderar på att läsa till Engelska C. När börjar min nästa lektion, you may wonder? Om typ en timma. Blöh.

Hade fått ett mail från organisationen imorse också om en till match. APiA sidan för au pairerna är dock nere just nu, så jag kan inte se deras info än. Vet dock vad de heter i efternamn, en får vi väl se vad mer det är. Hoppas sidan är alive by the time jag tagit mig hem från skolan senare! Hade kanske tänkt åka med mamma och pappa till Boden senare, men det blir nog inte. Enda anledningen att jag ville följa är för att det finns en second handbutik där som jag vill besöka, men de har inte öppet på fredagar, sååååå, whatevz.

Ah juste, jag har klippt lugg också.


Awkward laundry room picture is awkward.

Shit, jag har smink på mig en tisdag. Vad hände? Ofta är jag för lat för att ha smink på måndagar och tisdagar numera för vi har knappt skola. Men shiiie, nu blev de så idag. Dock ändå väldigt lite, men y'know.


Effektiv_tjej_93

Idag har jag hunnit med mycket, eller ja, mycket för att vara mig åtminstone. Dagen började med att jag sådär småspontant bestämde mig för att åka in på nya Step In inne i stan och kolla hur det såg ut där. Sprang på löpbandet en stund och körde lite vikter, nothing special. Ska ändå på yoga ikväll så.

Sen hade jag en lektion, Grafisk Kommunikation C, där jag dessvärre var mindre effektiv. Men jaja, jag kommer hinna klart med arbetet vi gör just nu ändå. Efter att jag fått sticka så svängde jag förbi vårdcentralen på väg hem och kollade in vad en hälsoundersökning skulle kosta. För att få åka som au pair till USA måste du nämligen genomgå en hälsoundersökning för att se att du är frisk och vaccinerad mot allt du ska vara vaccinerad emot. Blev mäkta förvånad då receptionisten glatt piper upp att de har en speciell au pair hälsoundersökning för endast 375 kronor istället för de 900 kronor en "vanlig" undersökning skulle kosta. Fuck yeaaah! Dock kan det vara så att det tillkommer kostnader om det är nånting extra som måste göras, typ att jag saknar vaccin mot nånting. Men man får väl hålla tummarna att det inte är så.

den tionde maj klockan 15.15 är det dags för mig att besöka "min läkare"! Jag visste inte ens att jag hade en speciell läkare, men tydligen så är han "min", haha. Sen var det så kul för papprena som ska fyllas i för hälsoundersökningen är indelad i två delar, A och B. A ska jag fylla i och ta med till läkaren vid själva undersökningen, och han då fyller i B medan jag är där. Men jag lämnade båda A och B hos receptionisten så skulle hon ge det till min läkare, tänkte så han fick se vad det är som ska fyllas i och så. Men så ringde han för en stund sen och typ: MEN VARFÖR LÄMNADE DU DEN? JAG FÖRSTÅR INGENTING! Vartpå jag fick förklara att det är en utskrivbar fil på datorn och jag kan skriva ut hur många ex som helst av den. Mamma typ: Men gud, ringde läkaren hem? De brukar ju sätta sköterskorna på sånt!

It's kind of a funny story...

Jag satt och funderade på en sak ikväll då jag såg matchen mellan LF Basket och Södertälje Kings; det är ganska lustigt hur jag under de senaste månaderna sort of fallit för denna sport. För att inte tala om hur det kom sig att jag fick upp ögonen för den i första början. Det faktum att det hela började med en packad basketspelare från Borås (som är ganska awesome och jag och Fanny brukar ibland sucka deppat över att det inte finns sådana awesome personer här uppe. Feel the love, Peroti!) som via Chatroulette övertalade oss att lägga till hans kompis i Luleå (också basketspelare) på Facebook är väl nog med förklarning till varför det är en lustig historia.

Synd bara att säsongen nu är över för LF, och jag kommer ha flyttat innan den startar upp igen. Fast man kan väl alltid klämma in en NBA match medan man är i Amerika.

Nä, nu ska jag lägga mig och se What's Your Number? och falla i djup sömn förhoppningsvis.

:(

LF förlorade 86-89 och går inte till SM-final. Fan.


Skype med Virginiafamiljen

Har just avslutat ett Skypesamtal med familjen som bor utanför Washington D.C. Dom var trevliga, och det var intressant och lite annorlunda eftersom att deras barn är lite äldre förutom då den yngsta pojken som fyller två i augusti. De har ju två flickor, åtta och tio. Så de var med och var ju liksom aktiva i samtalet och ställde frågor och så. Men de var trevliga, tyckte dock inte att det klickade riktigt lika bra som med Connecticutfamiljen. Men vi ska nog skypa igen till veckan, och då ska värdpappan vara med också, så vi får se. Intressant nog så är de ganska religiösa, går i kyrkan varje söndag, ber innan maten och sånt där... Och jag är ju som motsatsen till det nästan, hm.

Last Saturday Night

Inte Last Friday Night, nerrå, lördag vare ju. Igår firade vi ju som sagt att Maja fyllt år. Började kvällen i hennes brorsas lägenhet i Öjebyn för förfest. Jag försökte spela Guitar Hero igen efter flera års uppehåll. Då går det inte att spela på Expert och lyckas bara för att du gjorde det förut, kan jag meddela.

Sen drog vi ut på Kalles och jag började ångra där någon gång att jag tagit högklackat för att det snöat så mycket och det var helt omöjligt att gå utan stöd i snön med dom där klackarna. Var på Kalles tills strax före stängning, och drog sen på Max där man tryckte i sig en mellan strips och smältost. Mmmmmmh, delicious.


The place to be

Downtown Pite-yo var tydligen the place to be för folk associerade med min au pair experience idag. Sprang på stan för att köpa en present åt Maja, ska inte säga vad för att jag är ganska säker på att hon läser den här bloggen! Du får se ikväll ;)

Det började med att jag skulle prova en kjol inne på Gina Tricot (som visade sig se lejd ut på mig, jag kan verkligen inte pull off sådana där moderiktiga meshkjolar som är korta fram och aslånga bak och gärna ska matchas med skrämmande höga Litaskor) och sprang nästan rakt in i tjejen som skötte min au pair intervju, Denise. Jätteschyst brud med härligaste dialekten (tror hon är från Helsingborg, men är inte säker).

Och sen när jag var påväg tillbaka till bilen för att åka hem så stötte jag på en av förskolelärarna som skrev en referens åt mig om att jag tagit hand om barn, Helene. Kändes lite lustigt att träffa två personer som båda varit involverad i min ansökan på samma dag, bara sådär!

Nu sitter jag och ska måla naglarna, för ikväll är det fest. Maja har fyllt nitton, och det ska ju firas. Vi syns väl på Kalles ikväll dårå! P.s Vad i helvete håller Vancouver på med just nu? Vill dom bli svepta av NHLs trashigaste lag eller vad?

Match #2 och #3

Har varit lite (okej, väldigt...) dött på bloggen på senaste tiden. Jag har haft otroligt mycket i skolan så det är väl därför det blivit så. Man skulle aldrig tro det, men tredje året på Media är faktiskt otroligt jobbigt. Speciellt om man läser så många kurser som möjligt för att få så bra behörighet som möjligt till högskolan sen. Önskar fortfarande att jag klämt in Naturkunskap B någonstans på något sätt, men det är för sent för det nu... :/ Nåja!

På au pair fronten har det däremot blivit crazy de senaste dagarna. Eller ja, mer crazy än tidigare. Det hade börjat gå så otroligt länge mellan min första matchning och ja, nu, så jag mailade min kontaktperson på SI (Skandinaviska Institutet, organisationen jag åker med) om det fanns något jag kunde ändra i min ansökan för att göra den bättre. Jag tog hans råd, och det var väl för en vecka sen kanske. Nu, bam, två matchningar på två dagar! Det hjälpte tydligen att fixa till min ansökan lite, hehe. Sen så får man väl keep in mind att det är fortfarande ganska länge tills jag kan åka till USA, och det är inte förens nu egentligen som familjerna som vill ha en au pair då börjar söka. Men iaf, ska berätta lite om matchningarna jag fått nu!

Match #2 - Darien, Connecticut
Darien, CT locator map
Mamma som är "stay at home mom", pappa som är advokat.
Två barn, en flicka E på 3 år, och en pojke J på 14 månader.
Har även en hund, en gigantisk Chesapeake Bay Retriver.

Fick den här matchningen natten mot torsdag. Jag gick upp 4.30 för att se hockey (Vancouver vs L.A, gick åt helvete) och såg då att jag fått mail från organisationen om det. Och från dom. Läste deras essay (typ ett brev där de berättar om sin familj, förväntningar, schema, barnen, etc) och tittade på bilderna och fick en bra känsla från dom, trots att mamman är hemma med barnen. As you know, som det var med min förra matchning så kände jag mig lite iffy om det, men inte den här gången av någon anledning. Vi skypade idag, och det gick riktigt bra. Väldigt trevlig familj, och jag kom överrens riktigt bra med båda föräldrarna. Väldigt söta barn också! Så vi får se vad som händer!

Match #3 - Springfield, Virginia
Springfield, VA locator map


Mamma och pappa som båda jobbar, stod inte med vad dock.
Tre barn, en flicka G som är 10, en till flicka A som är 8, och
en pojke J som fyller 2 år i augusti. Inga husdjur dock.

Fick den här matchningen alldeles nyss. Och då menar jag nyss, mailat ploppade in i min inbox för en halvtimma sen. Har nyss läst deras essay och kollat på bilderna, och det verkar vara en trevlig familj, men jag fick inte riktigt samma "bra" känsla från deras essay och bilder som jag fick med familj #2. Dom har dock inte mailat mig än personligen, så vi får väl se vad som händer då. Enligt deras essay så var dom väldigt aktiva och tycker om t ex att dra på hiking och sånt, vilket lät intressant. Plus att det ligger helt sjukligt många universitet i närheten verkar det som = mycket folk i typ ens egen ålder.

RSS 2.0