Evakuering

Drar söderut i några dagar för att undvika Sandy. Vi hörs!

Obama Speech










"Hey arrestie!"

Var vad min värdmamma glatt ropade då hon kom in i huset. Hon tyckte hon var jätterolig, jag var mest förskräckt. It has happened. Jag har blivit stannad av polisen i USA för första gången. Nej, jag blev inte arresterad. Däremot hade tydligen registeringsskylten slutat gälla, lika med bilen får inte köras. Skräckslagen amen nånting var jag också för att jag har hört hur "elaka" poliser i USA kan vara. Tankarna i mitt huvud gick ungefär: OH MY GOD. OKEJ. OKEJ. CALM YO' TITS, LOUICE. STÄNG AV RADION. SÄTT VÄXELSPAKEN I 'PARK'. VEVA NER RUTAN. ÖPPNA INTE DÖRREN. HÄNDERNA PÅ RATTEN. HÄNDERNA PÅ RAAAAAATTEEEEN!!

Det gick bra. Jag började gråta för jag var så nervös och polisen blev rätt förskräckt och var snäll och försökte trösta mig med att ingenting skulle hända med mitt körkort, jag var inte arresterad, shit happens ungefär. Trodde jag skulle tuppa av. Åkte sen till gymmet, dit jag originally var påväg, och där var de minst lika förskräckta då mina ögon var blodsprängda, puffiga och allmänt söndergråtna. Killen jag hade min "new member orientation" med frågade lite försiktigt: Are you okay?? Ja. Jag är ok. Bara lite sdfshfisufhuisdfhiohfhios.

Nedan, en bild av att sitta fast i trafik på en av de större motorvägarna här. Stillastående. På en fyrafilig motorväg. Kul ens.


21.10.12

Har försökt få över bilder från min mobil i typ två dagar nu men den vill inte... Djup suck. Med en iPhone hade jag inte haft det här problemet! Fuck you, Pantech. Ska iofs få en iPhone inom närmsta framtiden, men vill ha den nu. Jag hatar telefoner med knappar. Man får ju ont i fingrarna av att smsa...

Igår var jag ut med Lexy i Alexandria på nå barer. Var väl sisådär, jag föredrar ju ställen dit man går och dansar, inte sitter vid ett bord och pratar och dricker öl. Jag kan för övrigt fortfarande inte dricka öl utan en liten grimas, men det är ju allt som serveras här så jag försöker fatta tycke för någon öl. Och som mina föräldrar och bror skulle säga så räknas knappast mesta ölen här som öl. Om ni tyckte Corona var vattnig så har ni inte sett någonting alls ännu! Vi slutade iaf upp på ett houseparty där vi vann i beer pong typ tio minuter efter vi kom dit, mot killarna som spelat typ hela kvällen. Girl power! Bestämde oss dock för att dra rätt snabbt för det var så högljutt och tydligen hade folk klagat på ljudnivån (lägenhetsfest). Och vilken jävla tur, för när vi rullade ut från parkeringen så mötte vi två polisbilar! Har aldrig tyckt min timing varit så bra som då. Arresterad för konsumption av alkohol under 21 ser inte bra ut ju, trots att jag faktiskt körde, så jag drack ju inte direkt. Men inte bryr sig polisen så mycket om det efter de kollar hur gammal jag är.

Idag blir det fotboll ála varje söndag. Lika med halvsova i en soffa en hel dag, men det är ju rätt så jäkla skönt det också.

100 days

Det här med att regelbundet uppdatera alltså. Vad som hänt sedan sist: Köpt de sista accessoarerna till min halloweenkostym, börjat snacka med en fransk tjej i Fairfax, sett Pitch Perfect på bio, och varit på Disney on Ice. Och jo, har varit i USA över 100 dagar nu. Sick i sinne vad tiden går! Imorgon ska jag se president Obama snacka på universitetet, ska bli rätt spännande! Ska försöka posta bilder från Disney on Ice imorgon också. Ska bli attans skönt med helg! Är helt utmattad av någon anledning... Har varit mycket springande hit och dit i veckan för ärenden.

A new week

Så var det måndag igen och jag återgår till jobbet. Planerar eventuellt en resa till Cancun i framtiden, och känner att jag inte vill ta kidsen till doktorn idag för flu shots. Kommer vara jätteroligt... not. Men ju snabbare vi får det gjort, desto bättre! Måste dessutom hinna med att ge barnen föda där nån gång före tjejen ska på gymnastik 4.45 pm. För att inte tala om läxor! Blir bakad potatis med rökt kalkon och grönsaker till middag iaf.

Nä, om man skulle fixa klart tvätten innan jag måste och hämta ungarna på skolan kanske. Orkar inte att måndagar är early let out här. Vem fick den idéen egentligen? Kom igen, liksom.

Sunday Night Football

Söndagstradition i Prince William County. Och vilken dag det blev! Allas lag vann sina matcher, förutom Beau och Gwendys lag Cowboys som spelade mot Lexys lag Ravens. Det var dock en riktigt intressant match, blev spännande där mot slutet alltså! "Mitt" lag the Redskins spelade mot Vikings och vann också. Inte för att jag egentligen bryr mig så jättemycket, jag känner ju inte direkt lika starkt för amerikansk fotboll som för till exempel hockey. Alltid trevligt när de vinner dock! Sen på kvällen var det premiär av nya The Walking Dead, så då låg vi i mörkret och skrek. Och konsumerade öl och vodka. Tydligen tömdes 1 ½ flaska vodka. På en dag. YOLO?




My face

Tröttsam dag. Tog energin ur mig alldeles att åka till DMV och försöka skaffa körkort. Teoriprovet gick löjligt enkelt, hade bara ett fel och det var endast för att min hjärna helt stängde ned när jag i huvudet försökte omvandla fot till meter för att förstå mig på frågan. Amerikanska teoriprov har för övrigt bara 35 frågor. Om ni ville veta. Löjligt. Sen sket sig dock allting för att jag hittade inte bilens vehicle registration papper, vilket man behöver för att få ta körprovet. Var mindre kul. Så mina vföräldrar ska leta rätt på dom och så får jag fara in och göra körprovet och sen få mitt körkort.

Jobbade kväll dessutom då mina vföräldrar hade date night, så nu är jag helt slut i kroppen och vill mest bara sova. Men först ska jag mysa mig igenom senaste Supernaturalavsnittet. Säsong åtta är så mycket bättre än säsong sju so far!


Skandinaviska Institutet

Nejmen, titta här. Läs hela berättelsen här.


.

Hur kommer man in på uteställen om man är under 21?

Valid question. Det beror på, olika mellan New York och D.C. I New York bryr sig verkligen ingen om du har giltig legitimation eller inte. Verkligen bryr sig inte ett. jäkla. skit. Där gick jag alltid på ställen som var 21+, för det fanns inga ställen 18+ som var av intresse. Här i D.C är det däremot en helt annan grej. Eftersom att det är såpass mycket studenter här så är de tuffa med att kolla åldern på folk, men, istället så finns det ett helt uppsjö av uteställen för de under 21. Många nattklubbar och barer släpper in dig här även om du inte fyllt 21, men du får helt enkelt inte dricka. Om du försöker dricka så kastar de ut dig.

Kan inte svara för hur det är i resten av landet, men västkusten ska vara en pain in the ass vet jag från vänner som varit där. Under 21? Jadu, hitta på något annat. Även vissa ställen här på östkusten. Atlantic City till exempel krävs det pass för att ta sig in överallt om du inte har amerikanskt körkort att visa upp. För de litar inte på att ditt exempelvis svenska körkort inte är en förfalskning då de inte vet hur svenska körkort ser ut.

"Just because there's a goalie, doesn't mean you can't score..."

Tror inte jag skrattat så mycket som igår sen jag lämnade mina kära vänner i New York. Spenderade hela dagen hos Jesi och Colin. Alternerade öldrickande med tupplurar och se amerikansk fotboll. Redskins förlorade, men Rodney (Redskins fan numero two i våran grupp) tog det hårdare än mig. Kan vara för att jag inte riktigt fattar vad som händer när de spelar, och är ungefär lika emotionellt involverad som inte alls.

Efter fotbollen var slut så hade Mirva nyss kommit hem från Maryland, så jag och Jesi släpade med henne till IHOP. Gav servitören Mirvas nummer efter att han kallat henne söt, och mig heartbreaker. Var nu det kom ifrån. När vi kom tillbaka till huset så var det bara Colin och Bryce kvar, så vi hängde där ett tag till och degade. Insåg att jag och Mirva kan prata svenska med varandra, försökte lära en onykter Bryce svenska (gick inte bra), och hade kuddkrig. Because why the hell not.

Ledig idag. Skönt. Kör nån tvättmaskin med kidsens tvätt dock, så slipper jag göra det imorgon. Undrar hur fasiken två ungar kan samla på sig mer tvätt än jag gör? Det är ett mysterium. Fast V kan byta outfit sex gånger om dan om hon fick så.


Shoe-a-holic

Tyckte att jag behövde ett bar BCBG skor. Hoot hoot!


Saturday

Helg! Sinnes vad tiden går. Igår så åkte jag ned till Prince William County för att käka IHOP med Mirva, au pairen i Manassasfamiljen. De är i ett annat cluster än oss, men funderar på att be att få byta till vårat. För let's face it, Fairfax County clustret är rätt så jäkla bra. Våran counsellor Terry är underbar! Kanske inte världens mest välorganiserade människa, men hon är sjukt trevlig och rolig. Efter IHOP åkte vi till Mirvas hus och hängde i nån timma, och Jesi gick över gatan från hennes hus efter att hon kom hem från fotbollsmatchen på hennes skola.

Idag ska jag åka och gå lite i affärer, besöka Barnes & Nobles (eventuellt titta på en Nook eller Kindle eller nått, en läsplattamojs. Jag älskar böcker men de tar upp så mycket plats!), och allmänt sånt. Ikväll ska jag antagligen gå ut i D.C med Iida, men vi får se hur det blir. Jag vill hellre att vi är mer än två, så ska försöka få med Alejandra eller nån. Blir dock att jag kör isåfall, för jag orkar inte behöva fundera över hur fan vi tar oss till och från metron och supa istället för att veta att när vi kommer hem med sista tåget mitt i natten så kan jag bara sätta mig i bilen och köra hem. Måste bara komma på var vi vill gå ut... Lutar mot Ultrabar eller Fur. Men troligen Ultrabar för det ligger nära metron.

Oktoberfest

Igår var det Oktoberfest i Ft. Belvoir. Åkte dit med Sara och vi svamlade runt lite innan vi äntligen lyckades hitta dit. Ft. Belvoir är som namnet antyder en militärbas, så att faktiskt ta sig in där var ju lite lustigt. Vi var tvungna att åka igenom nånting som hette Tulley Gate, typ som en tull, där vi blev stannade och var tvungen att visa identifikation och allting. Killen tyckte det var väldigt intressant med våra svenska körkort. På vägen hem hade även Tulley Gate stängt, såklart, och vi var tvungen att följa efter två andra bilar som tydligen visste var de var påväg för att hitta ut därifrån. Tog sin tid, men till slut så hittade vi hem!

Själva Oktoberfestgrejen var helt okej, inte världens roligaste grej eller största karusellerna, men det var trevligt. Och jag provade en friterad snickersbar! Äckligt sött och man satt mest bara och tänkte: Åh herregud...




RG3

(Känns som det mesta jag skriver om på senaste tiden är amerikansk fotboll, oops...)


It's a Monday

Så var det måndag igen, och en ny jobbvecka framför mig. Söndagen spenderade jag med Jesi och Colin, syster och bror. Vi såg fotboll, tebowed, och jag börjar faktiskt fatta lite grann av vad jag ser. Var väl hemma nån gång före nio på kvällen, och åkte dit typ halv ett. En lång dag då man degar i the basement och äter x antal påsar Doritos med Jesi. Och Colin bjöd med mig på en weekend till WV nån gång för att se college football och festa, hoot hoot. Man kan inte annat än älska trevliga amerikaner som adopterar en in i deras grupp av vänner.

Idag fick jag sovmorgon då jag ska jobba sent, och slapp jobba en timme på morgonen. Dagens schema ser ut som följande:

12.50: Hämta barnen på skolan, sedan hem och hänga, äta, leka
2.30: Åka till bibblan i Centreville för Js aktivitet
4.00: Åka hem, trycka i oss middag
4.45: V blir hämtad av mamman vi carpoolar med och åker till gymnastics
5.00 - 6.00: Läxor med J
6.00: Åka till Js simning
7.00: Vföräldrar lämnar av V hos mig på Js simning och åker sen till D.C
7.30: Åker hem med båda kidsen
8.00: Kvällssnack, dusch, läggdags

Busybee. Får se om vi ens åker till bibblan dock. Beror helt på hur stressig dagen är. Funderar fortfarande på hur jag ska trycka in att faktiskt laga middag där någonstans då min vmamma tyckte jag skulle göra kyckling. Blir antagligen att jag gör klart kycklingen innan vi far till bibblan, och sedan trycker in den i ugnen på låg värme så den hålls varm medan vi är borta. Och slänger dit lite chicken broth så den inte torkar ut...


Because why not put an eagle on everything... America fuuuck yeaaaaah

Everyday I'm Tebowin'...


RSS 2.0