Skyr

Har precis kommit hem och duschat efter ett dubbelpass på Step In! Hardcore shit, asså. Först BodyCombat, och sen BodyBalance. Fick även en kommentar av instruktören för BodyBalance att jag är "så otroligt mjuk". Vig, alltså. Men det är jag ju, eller håller på att bli. En dag ska jag lyckas med både spagat och split. Det ultimata vore väl negativa splittar, men öh, kanske ska börja med att försöka få till en vanlig först. Nu sitter jag här och käkar en Skyr yoghurt med jordgubbssmak, aka min favvoyoghurt. Länge har jag letat efter någonting liknande den amerikanska Chobani på den svenska marknaden, och Skyr är det närmsta jag lyckats finna. Fasiken vad jag ska vräka i mig Chobani då jag bor i USA dock. Nu blir det ett avsnitt Suburgatory!!


Hundpussar & personlighetstest

Det här är en bild på mig och familjen Wikbergs hund, Viggo. Jag fick mig en puss av han. Hundpussar alltså... Eh. Jag var hos Fanny igår och vi såg Mean Girls. Det är ju lätt bästa filmen som skapats typ någonsin. Jag får aldrig nog av den! Idag har jag sovmorgon till 13.05, fett me nice, men jag är ändå vaken nu tjugo över nio för att jag inte kunde sova längre och Alfons bet mig i tårna. Ska käka frukost, se lite Psych och sen spela Assassin's Creed tror jag! Intervjun i söndags gick bra för övrigt. Var inte alls vad jag förväntade mig. Jag kom dit, fyllde i ett papper för att få mitt straffrihetsbevis, och sen gick vi bara igenom lite grejer innan jag började med personlighetstestet. Man gör ett CPI personlighetstest med 260 sant/falskt frågor. Ja, tvåhundrasextio. Tog en halv evighet och de flesta frågor var ju helt dumma i huvudet. Men det är bara att le och fylla i ändå, haha! Sen snackade vi engelska ett tag också om varför jag vill bli au pair, min barnerfarenhet, vad jag gör på fritiden osv, and that was about it. Så nu är det bara att vänta och se om jag blir godkänd att gå in i den s.k. matchningsprocessen, då man får prata med familjer!


You make me feel...

Sitter här och taggar au pair intervju om lite mindre än en timma. Fick sms tidigare av Denise, som min intervjuare heter, då hon frågade om vi kunde flytta intervjun en halvtimma. Sure, sa jag. Så nu ska jag bara åka och ta ut pengar till straffrihetsbeviset, så dom kan kolla att jag aldrig blivit arresterad! Något jag fått fixa två gånger tidigare också, för jag har jobbat på dagis lix. Men jag tror det här är på engelska? I vilket fall som helst så ryker 172 kronor från mitt sparkonto tillägnat mitt au pair år. Tror jag ska ta och rulla nu, ska passa på att handla lite stuff när jag ändå är inne i stan, så jag har nå att äta efter jag varit på gymmet senare!



Har har har, sämst musik ever på Mollys

Utgång igår på Mollys tvåårsjubileum. Det var väl kul, men kunde dom ha haft nå sämre musik? Och de va så kul för vi skulle ta 17.50 bussen från Piteå, men den var tjugo minuter sen. Så jag, Fanny och Olivia var typ skitstressade då vi väl kom fram till Skellefteå, för vi hade inte köpt förköp då det tog slut biljetter, så vi var tvungna att gå dit då dom öppnade istället för då vi vanligtvis brukar gå ut = lite tid att göra sig klar osv. Och Miriam och Carro var typ motsatsen och fattade inte varför vi var stressade. Och jag hade högklackat och kommer nu inte komma gå normalt på typ en vecka. Aj. Då vi drog därifrån typ halv två och jag böt tillbaka till platta skor för promenaden till Olivias casa så var det bland det skönaste jag varit med om. Herregud. Sög ju dock att bussen vi skulle ta dagen efter aldrig kom, så vi satt på Wayne's Coffee i 2+ timmar innan det gick en ny till Piteå. Lyfe.

Imorgon har jag min au pair intervju 14.30. DUN DUN DUN.

Nyttiga brownies, omnomnom!


Good morning kitty!

Här sitter jag och Alfons och myser på måndagsmorgonen. Jag råkade somna om efter att väckarklockan låtit, men it's alright. Då man inte börjar förens 10.20 är nästan allt alright. I natt hade jag en jättekonstig dröm om mitt framtida au pair liv. Mina vbarn hette Oliver och nånting, en kille och en tjej iaf. Min vmamma hette Evelyn. När jag kom dit hade dom iaf världens typ grillfest och av någon anledning fick jag till uppgift att gå hem med deras grannars nyfödda unge och typ ge han mat och sen lägga han. Iaf i det huset så var rummen typ lika höga som en tunnel så jag fick krypa igenom. Hur weird som helst...


Mitt liv summerat på 2 minuter och 44 sekunder


Hand-me-down dresses

Mormor kom förbi med två klänningar åt mig idag som jag tror hon hade då hon var yngre. Dom kanske inte egentligen är min stil, men man tackar inte nej till två gratis klänningar. Eller min mormor överhuvudtaget för den delen... Jag har dock svårt för halvlånga klänningar (dvs längre än knäna, men inte till golvet), så jag ska nog slänga mig på symaskinen och fålla dom typ en meter. Eller ja, inte en meter egentligen, men kortare ska dom bli.



Look #1: Smokey eye

Lite pix till mitt projektarbete om balsmink. Jag ska fota fyra stycken olika looker, och det här är den första. Ett vanligt freaking sotat öga. Så löjligt enkelt att en som aldrig använt smink förut skulle kunna sminka det. Well, nästan i alla fall. Och (jag skrev det här på FB också, hahaha) om jag vore en deltagare i typ America's Next Top Model skulle jag åka ut så jäkla snabbt. Samma uttryck på varenda bild. Och det är inte ens ett skämt. Jag kan tydligen inte variera mitt ansiktsuttryck då jag gör ett failat försök på att leka modell, lulz. Får se vilken bild jag använder sen till affischerna jag ska göra, troligen inte en av dom här dock. Möjligen den vänstra, vi får se. Har tre shoots kvar med andra brudar, så.

Ansikte / Face
NYX HD Primer
Maybelline Dream LumiTouch Concealer - Ivory (01)
e.l.f Tinted Moisturiser SPF 15 - Ivory & Light Beige
e.l.f Complexion Perfection Powder
Lucy Minerals Original Formula Mineral Foundation - Light & Light Medium
e.l.f HD Powder
The Body Shop Bronzer - Warm Glow (02)
MAC Mineralize Skinfinish - Petticoat
Too Faced Naked Eye Soft & Sexy Eyeshadow Palette - In the Buff (som highlighter)

Ögon / Eyes
e.l.f Eyebrow Kit - Ash (endast waxet)
MAC Eyeshadow - Copperplate (som brynskugga)
Urban Decay Primer Potion - Original
e.l.f Shimmer Eyeliner - Black Bandit
Isadora Eyeshadow Palette - Smokey Eyes
Too Faced Naked Eye Soft & Sexy Eyeshadow Palette - In the Buff & Stiletto
MAC Plush Lash

Läppar / Lips
MAC Lipstick - Half N Half
MAC Dazzleglass Creme - Lightly Prancing


Kladdig chokladkaka med mandel

Innan du helt avfärdar den här kakan då du sett den första ingrediensen i receptet så ta dig en titt på bilderna och försök säga till dig själv att det inte ser fucking delicious ut. Trots mina subpar fotoskillz, så ser den ändå riktigt jävla god ut. För att inte tala om hur god den faktiskty är. Och ännu bättre? Den är nästan nyttig. Jag säger nästan för att det är ju faktiskt hackad choklad i den, men man kan skippa den om man vill. Faktiskt. Jag bakade den här till mitt nuvarande Medieproduktion B projekt, då jag gör en liten kokbok med temat choklad. Båda mina morföräldrar gav den tummen upp, hehe! Och jag lovar, man känner inte av smaken av bönorna alls. ALLS. Receptet är modifierat från detta, av min favvobloggerska Katie.

500 gram avrunna vita bönor
2,5 dl havregryn
4 msk äppelmos
3 msk matolja
2 msk vaniljsocker
eller 2 tsk vaniljarom
3 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl + 1 msk kakao
½ dl agave sirap eller honung
1 ½ dl vatten
Frivilligt: 60 g mandlar, hackade. 50 g mörk choklad, hackad.


Notiser: Oljan går säkert att ersätta med mer äppelmos om du vill ha mindre fett, men jag har inte provat detta och kan inte försäkra dig om att resultatet blir bra. Agaven/honungen går också att ersätta med socker om du inte har agave eller honung till hands. Ta då 1 till 2 dl vitt eller brunt socker beroende på hur sött du vill ha det (smaka av!) och öka vattenmängden med hälften av mängden socker du sätter i. Alltså 1 dl socker = ½ dl vatten extra osv.

Hur du går till väga: Vrid på ugnen till 180 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. Släng ned alla ingredienser förutom de två sista (mandlarna & chokladen) i en matberedare och mixa tills du har fått en slät smet. Du kan behöva tillsätta lite mer vatten, prova dig fram med en matsked åt gången isåfall. Smetens konsistens ska vara lite som... ja, vispad grädde egentligen. Den ska inte vara rinnig i vilket fall som helst, men inte så att den inte går att bre ut i formen, liksom. Rör ned mandlarna och chokladen om du nu vill ha i det. Bre ut smeten i formen och släng in den i ugnen i 30 till 35 minuter. När den krackelerat sig ovanpå (se bilderna) och en provsticka inte blir alldeles kladdig och blä så är den klar. Låt den stå minst tio minuter innan du försöker förflytta den ur formen. Godast är den om man låter den stå över natten i kylen och sen värmer den i mikron, tycker jag! Omnomnom.







Pink lips (e.l.f Sociable + MNY 803A)


Everyday make-up

Tanken var egentligen att jag skulle prata medan jag sminkade mig, men ljudet blev konstigt så det fick bli såhär istället, haha.


Julafton hos familjen Johansson

Paket både från e.l.f och från Nelly, oh my my my, det är ju som om det vore julafton hos familjen Johansson idag! Nu ska jag ta och slänga ihop en new batch av min hemmagjorda Nutella! Omnomnom!




Det här med frukost

Äter (nyttiga!) brownie pannkakor till frukost såhär på tisdagsmorgonen. Med hemmagjord chokladsås ovanpå som tar typ, en minut att röra ihop. Blir nästan för mycket choklad, om det ens är möjligt! Kommer gå runt i chokladkoma senare på skolan tror jag. Men det är delicious, en såndär frukost som man orkar göra på en måndag eller tisdag för då börjar vi inte förens efter tio. Aldrig någonsin skulle jag ställa mig och slänga ihop pannkakor om jag började åtta liksom, då är det tur om jag äter något annat än mackor med olika pålägg (oftast hemmagjord Nutella + skivad banan eller smör + rökt kalkonbröst!) eller en havregrynsgrötskaka då jag slängt ihop de torra ingredienserna kvällen innan. Äter jag alltid frukost då? Ja, alltid. Jag förstår inte hur vissa kan gå utan att äta frukost på morgonen! Jag skulle vara till hälften död långt innan det blev lunch på skolan. På helger äter jag sällan frukost däremot, men det är för att jag vaknar vid lunch!


Red lips

Sitter här och leker en liten lek jag skulle vilja kalla "Projektarbete". Med andra ord så pillar jag på just precis det, mitt projektarbete. Ser lite crazy ut när man har en helt annorlunda look på varje öga. Men håller man för ena så ser man lite mer sane ut! Känns dock som om jag har läppstift halvvägs till hakan, för det är målat utanför mina naturliga läpplinjer, ahaha.

Ögonskuggebas äe Urban Decay Primer Potion. Brynskugga är MAC Copperplate. Mascara är MAC Plush Lash. Läppstift är Max Factor Night Valley Red. Läppglans är Isadora Reflecting Cherry Gloss.

Vänster öga: MUS City Jungle, Too Faced In The Buff & Stiletto, e.l.f Black Bandit Shimmer Eyeliner.
Höger öga: MAC Shroom, Too Faced Stiletto & Lap Dance, Maybelline Gel Liner & Isadora Blonde Inliner Kajal.




Heeeeeeeeeeeeeeeelg

Själv slutade man ju skolan långt före tolv idag, hehe. Eller ja, ska "jobba hemma" under några lektioner, haha. Men jag ska faktiskt jobba, har en to do list och allt för dagen! Sen får vi se vad som händer ikväll.

Vadå "vi aldrig gör något vettigt på media"?


January 8th, 2012

Första gången med smink på typ öh, två veckor? Sist jag sminkade mig "ordentligt" var väl typ då vi gick ut på annandag jul. Hade bara två lektioner idag, Engelska B och sen Svenska B. Ganska chill, och jag hann med både att gå till syon, som sedan skickade vidare mig till nån administratör, för att få mina betyg utskrivna på engelska, samt så bad jag min engelskalärare (som faktiskt själv varit au pair!) att läsa igenom mitt au pair brev (typ ett personligt brev) och rätta det, typ. Åker man som au pair måste du nämligen ha betygen översatta till engelska (duh!), men du kan inte översätta dom själv, utan skolan eller en "legitimerad översättare" måste göra det. Tur nog så översätter Strömbackaskolan, aka min skola, betygen åt en, gratis dessutom! Ska hämta ut papprena i övermorgon, då rektorn måste skriva under att dom är äkta.

Sen drog jag och Miriam på ett café här i Piteå, Kvartersbageriet, för en fika och snackis. Vi satt där i 1 ½ timma, och jag lyckades få ur tre koppar té från telöven eller vad det nu heter som jag fick! Stolt tjej. Fast sista koppen var lite vattnig, haha. Vi pratade om allt möjligt mellan himmel och jord, sådär som det är skönt att göra ibland. Nu ska jag strax käka middag (grillad kyckling!!! <3) och sedan blir det BodyBalance pass ikväll, samt Suburgatory på tv efter det! Ska försöka mjuka upp mina vader lite innan dess då jag har sådan jäääävulsk träningsvärk i dom sen BodyStep passet i söndags. Holy fuck, liksom.




^ tardface lolololol

My very own Nutella

I present to you... Det troligen godaste jag någonsin gjort i köket. Min egen Nutella! För ett tag sen upptäckte jag att varje gång jag åt jordnötter, eller jordnötssmör, fick jag väldigt väldigt väldigt ont i magen i flera timmar efteråt. Livrädd att det var vad jag misstänkte det var så googlade jag problemet, och precis som jag misstänkte så verkar det som om jag blivit jordnötsintolerant. Det betyder att min mage inte kan "behandla" proteinet i jordnötter, eller något sådant. I alla fall så försöker jag hålla mig borta från jordnötssmör nu. Något som är VÄLDIGT svårt med tanke på att jag älskar jordnötssmör med en passion. Jag har därför letat efter ett substitut för det, men inte lyckats särskilt väl. Hasselnötskrämen som finns på affären innehåller mer socker och olja än hasselnötter, och när det väl kommer till nötterna är det ynkliga 13%. TRETTON PROCENT. Jesus. Så därför när min favoritbloggerska Katie postade ett recept på hemmagjord och nyttig Nutella typ, idag, så nästan tjöt jag av lycka. Och inte blev jag besviken. Herregud, vad gott det är. Skulle kunna sleva i mig allt i ett svep om jag inte hade nå självkontroll. Så om ni ursäktar mig ska jag nu gå och bre det här på jävlat allt jag kan finna.

Här finns receptet!




Canucks vs. Bruins

Klad_chey_93. Vancouver Canucks, aka my lovers (som ni kan se på mitt halsband, ahaha) spelade igår för första gången mot Boston Bruins (urk) sedan Stanley Cup finalen förra året. Och vad gjorde dom? Vaaaaaann! Dessutom stod andrahandsmålvakten Cory Schneider, vilket alltid gör mig glad, för jag är så misstänksam mot Roberto Luongo och hans slumpmässiga vad som liknar nervösa sammanbrott. Bästa tillfället enligt han att få ett nervöst sammanbrott? Under Stanley Cup finalmatcherna. Oh Luongo, u so hilarious. Not. Men i alla fall, Canucks vann 4-3, och det var precis som väntat en väldigt... retlig match. Tror kommentatorerna sa det var över hundra minuter utvisningstid, varav 40 var under de första fyra minuterna av matchen. Det var slagsmål hit och dit och en tackling på Sami Salo av Brad Marchand som var väldigt, väldigt, väldigt ful och som disciplinnämnden tydligen ska kolla på. Rätt åt han, så som han gjorde gör man bara inte.

Men nog om hockey, för det här ögonblicket i alla fall. Skolan börjar på tisdag, blöh, men jag tänkte i alla fall på att göra en video om hur jag sminkar mig till vardags. Eller en video med en sminkning i allmänhet åtminstone. Eftersom att jag har både webcam och mic på min nya bärbara så kan jag ju faktiskt spela in med ljud! Tankar och åsikter på det?

P.S Titta morgonfrillan asså! Haha!




Mini-order from e.l.f

Kände att jag behövde shoppa lite smink för att göra mig själv på lite bättre humör då skolan börjar på tisdag. Eller så ville jag bara shoppa... Heh. Men det är e.l.f så det är billigt typ vad du än köper. Läppstift för femton spänn liksom? Dessutom är det gratis frakt tills på måndag om man använder SHIP24FREEEU koden! Jag köpte lite smått och gott, en stipple brush, någonting jag velat prova ganska länge, ett av deras nya läppstift, två tinted moisturizers och en lip lock pencil (= en läppenna du använder utanför läpparna för att läppstiftet inte ska "läcka"). Allt för 120 kronor. Inte särskilt illa, si?


Vinst för Luleå!!

Så här glada, plus lite till är vi! Och ja, det där är en katt på mitt huvud.


LHF - SAIK

Sitter i soffan med kissekatten och väntar på tredje perioden av hockeyderbyt. Jag måste ju börja träna honom tidigt, liksom! Jag svär han pep faktiskt till lite då Luleå kvitterade. Faktiskt, det gjorde han! ;)


The Body Shop fynd

Idag började The Body Shop sin asstora rea då typ allt kostar endast halva priset. Jag var såklart on that like a motherfucker, för jag älskar TBS. Jag, och mami, fick med oss en hel hög grejer hem. Det här är endast det jag införskaffade, dock. Lustigt nog fick jag inte med mig den enda saken därifrån jag faktiskt behöver - en ny flaska av deras sulfatfria schampo. Balsammetoden funkar tyvärr inte riktigt för mitt hår, så då kör man på det näst bästa - sulfatfritt schampo. I alla fall, jag fick med mig lite allt möjligt hem.

En liten flaska med Deep Sleep Dreamy Pillow & Body Mist, som ska hjälpa en att somna på kvällen, vilket jag har problem med ibland. En till liten flaska av deras antibakteriella handgelé, Hand Cleanse Gel i doften Mango. Smells amazing! Och sedan min absoluta favorit (och inte som om jag har redan för många body butters...) men en burk med Almond Body Butter, som luktar mandelmassa! Sen fick man även en Warming Mineral Mask på köpet om man är medlem och handlade för en viss summa. Inte illa, med tanke på att den går lös på typ 165 kronor i vanliga fall. Har dock aldrig varit så förtjust i varma ansiktsmasker, det känns som läskigt? Aja, får prova och se. Och sist men inte minst och minst, ett läppsyl från julkollektionen - Candied Ginger Lip Balm. Jag blev ju kär i Candied Ginger doftserien, så jag älskar x10000000 den här!

Och nu, cue the awful webcam bilderna!!1! :O






Alfons Åberg

Det här är min nya katt, Alfons. Han tycker om att dampa, sova och attackera våran andra katt, Eskil. Eskil uppskattar inte detta, och tittar för det mesta på "lillskiten" med avsmak.


Blueberry Pie Pancakes

Vaknade idag av att en överenergisk liten kattunge började studsa runt på min säng och bita i allt. Är det såhär det är att vara småbarnsförälder måntro? Fast dom kanske inte hoppar runt och biter dig sådär på morgonkvisten. Just nu håller jag på att göra frukost, eller är det snarare lunch? Brunch, antar jag. Det blir blåbärspannkakor av min favoritmatbloggare, Chocolate-Covered Katie. Hon bloggar om mat som basically smakar som om det är gjort på idk, grädde och valpsvansar och allt som är onyttigt, men egentligen är det motsatta. Onyttigt gjort nyttigt? Jag älskar hennes recept i vilket fall som helst, speciellt hennes "skinny snickerdoodles". Här är receptet på pannkakorna, från hennes blogg dårå! Bilden är också därifrån.

Blueberry Pie Pancakes

(Serves 1)

  • 1/2 cup blueberries
  • 1/3 cup flour (ww pastry, white, spelt, Bob’s gluten-free, etc.)
  • 2 T rolled oats
  • 1/2 tsp cinnamon
  • 2/3 tsp baking powder
  • 1/8 tsp salt
  • 1/2 tsp pure vanilla extract
  • 1 T sugar or 1 packet stevia (omit if you don’t want sweet pancakes)
  • 1/3 cup nondairy milk
  • If you don’t like the taste of fat-free pancakes, add 1 T oil or vegan butter, and reduce milk by that amount

Combine dry ingredients in a bowl, then add wet. Mix, but don’t overmix. Cook on an oiled (or sprayed) pan, on low-medium, flipping each pancake once.

Om ni inte, som jag, kan "översätta" cups till dl får ni väl använda Google. Men 1 cup = 2,5 dl.

Bild och recept lånat från Chocolatecoveredkatie.com

RSS 2.0